Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Ahmed Aboutaleb, Rotterdams burgervader, is een man die in zijn politieke carrière zijn familie goed buiten beeld houdt. Zo zei geestelijk vader van de term kutmarokkaan, Rob Oudkerk, ooit pakkend in een reportage van Profiel over Aboutaleb: “De dag dat hij afscheid nam van de Amsterdamse politiek was de dag dat ik zijn vrouw voor het eerst ontmoette.”
Ook in Rotterdam weten we weinig over het gezinsleven van de Aboutaleb. Uit onverwachte hoek komt hier niettemin verandering in. Roufaida, 16 jaar oud en de dochter van, is namelijk ook publiek actief. In plaats van een ambtketting gebruikt zij microfoon en gitaar om haar rol te vervullen, want samen met vriendin Pluck vormt zij het muziekduo Roufaida en Pluck.
Net als haar vader is Roufaida een snel rijzende ster. Sinds 2009 traden Roufaida en Pluck onder meer op tijdens Oerol, Motel Mozaïque, Wantijpop en het Dunya Festival. Daarnaast wonnen ze onlangs de eerste prijs van de High School Music Competition van de Popunie en de regiofinale van de Kunstbende.
Dochter van Aboutaleb of niet, Roufaida weet deze successen samen met Pluck prima af te dwingen door twee goed bij elkaar passende stemmen en optredens die nooit saai zijn. Jezelf overtuigen kan 1 oktober 2011 in Lantaren/Venster tijdens een optreden van het duo, terwijl je in de tussentijd meer van de dames (waarvan ik verwacht dat ze ooit op het North Sea Jazz-festival op de line-up staan) kunt horen via hun website. Wie weet dat ik niet op Aboutalebs afscheidsreceptie hoef te wachten om zijn vrouw, swingend in het publiek bij het optreden van haar dochter, te ontmoeten.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Nabil Bantal

Nabil Bantal

Nabil Bantal (1979) verhuisde in 2001 naar Rotterdam om daar geneeskunde te studeren. Hij werkt als huisarts en leert Rotterdam elke dag beter kennen door de verhalen van patiënten. Zijn interesses liggen, niet zo verwonderlijk, op het gebied van gezondheidszorg, communicatie en culturele diversiteit.

Profiel-pagina