Ga naar de inhoud

Het nieuwe geluid van Aboutaleb

Ahmed Aboutaleb, Rotterdams burgervader, is een man die in zijn politieke carrière zijn familie goed buiten beeld houdt. Zo zei geestelijk vader van de term kutmarokkaan, Rob Oudkerk, ooit pakkend in een reportage van Profiel over Aboutaleb: “De dag dat hij afscheid nam van de Amsterdamse politiek was de dag dat ik zijn vrouw voor het eerst ontmoette.”
Ook in Rotterdam weten we weinig over het gezinsleven van de Aboutaleb. Uit onverwachte hoek komt hier niettemin verandering in. Roufaida, 16 jaar oud en de dochter van, is namelijk ook publiek actief. In plaats van een ambtketting gebruikt zij microfoon en gitaar om haar rol te vervullen, want samen met vriendin Pluck vormt zij het muziekduo Roufaida en Pluck.
Net als haar vader is Roufaida een snel rijzende ster. Sinds 2009 traden Roufaida en Pluck onder meer op tijdens Oerol, Motel Mozaïque, Wantijpop en het Dunya Festival. Daarnaast wonnen ze onlangs de eerste prijs van de High School Music Competition van de Popunie en de regiofinale van de Kunstbende.
Dochter van Aboutaleb of niet, Roufaida weet deze successen samen met Pluck prima af te dwingen door twee goed bij elkaar passende stemmen en optredens die nooit saai zijn. Jezelf overtuigen kan 1 oktober 2011 in Lantaren/Venster tijdens een optreden van het duo, terwijl je in de tussentijd meer van de dames (waarvan ik verwacht dat ze ooit op het North Sea Jazz-festival op de line-up staan) kunt horen via hun website. Wie weet dat ik niet op Aboutalebs afscheidsreceptie hoef te wachten om zijn vrouw, swingend in het publiek bij het optreden van haar dochter, te ontmoeten.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • In dit avondprogramma bespreken we hoe het mondiale voedselsysteem zich manifesteert, welke rol Nederland daarin speelt, hoe kwetsbaar het is en of de grenzen ervan inmiddels bereikt zijn?

  Venue: Keilepand
  Datum:
 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Investeer jij binnenkort in de toekomst van de volgende generaties door betaalbare woningen te ontwikkelen in Rotterdam? 

 • De Medewerker Verhuur en Evenementen draagt ter ondersteuning van en in samenwerking met de Coördinator Horeca, Verhuur en Publieksservice zorg voor de realisatie van commerciële en culturele verhuuractiviteiten in theaterzalen en andere ruimtes van Jeugdtheater Hofplein. Gastvrijheid is daarbij belangrijk en het is prettig als je initiatief neemt om bestaande werkwijzen te verbeteren. 

 • Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren we universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. We zijn verslaafd aan ons publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit ons lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

 • Bekijk alle vacatures