Ga naar de inhoud

Het nieuwe geluid van Aboutaleb

Ahmed Aboutaleb, Rotterdams burgervader, is een man die in zijn politieke carrière zijn familie goed buiten beeld houdt. Zo zei geestelijk vader van de term kutmarokkaan, Rob Oudkerk, ooit pakkend in een reportage van Profiel over Aboutaleb: “De dag dat hij afscheid nam van de Amsterdamse politiek was de dag dat ik zijn vrouw voor het eerst ontmoette.”
Ook in Rotterdam weten we weinig over het gezinsleven van de Aboutaleb. Uit onverwachte hoek komt hier niettemin verandering in. Roufaida, 16 jaar oud en de dochter van, is namelijk ook publiek actief. In plaats van een ambtketting gebruikt zij microfoon en gitaar om haar rol te vervullen, want samen met vriendin Pluck vormt zij het muziekduo Roufaida en Pluck.
Net als haar vader is Roufaida een snel rijzende ster. Sinds 2009 traden Roufaida en Pluck onder meer op tijdens Oerol, Motel Mozaïque, Wantijpop en het Dunya Festival. Daarnaast wonnen ze onlangs de eerste prijs van de High School Music Competition van de Popunie en de regiofinale van de Kunstbende.
Dochter van Aboutaleb of niet, Roufaida weet deze successen samen met Pluck prima af te dwingen door twee goed bij elkaar passende stemmen en optredens die nooit saai zijn. Jezelf overtuigen kan 1 oktober 2011 in Lantaren/Venster tijdens een optreden van het duo, terwijl je in de tussentijd meer van de dames (waarvan ik verwacht dat ze ooit op het North Sea Jazz-festival op de line-up staan) kunt horen via hun website. Wie weet dat ik niet op Aboutalebs afscheidsreceptie hoef te wachten om zijn vrouw, swingend in het publiek bij het optreden van haar dochter, te ontmoeten.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures