Ga naar de inhoud

Het nieuwe geluid van Aboutaleb

Ahmed Aboutaleb, Rotterdams burgervader, is een man die in zijn politieke carrière zijn familie goed buiten beeld houdt. Zo zei geestelijk vader van de term kutmarokkaan, Rob Oudkerk, ooit pakkend in een reportage van Profiel over Aboutaleb: “De dag dat hij afscheid nam van de Amsterdamse politiek was de dag dat ik zijn vrouw voor het eerst ontmoette.”
Ook in Rotterdam weten we weinig over het gezinsleven van de Aboutaleb. Uit onverwachte hoek komt hier niettemin verandering in. Roufaida, 16 jaar oud en de dochter van, is namelijk ook publiek actief. In plaats van een ambtketting gebruikt zij microfoon en gitaar om haar rol te vervullen, want samen met vriendin Pluck vormt zij het muziekduo Roufaida en Pluck.
Net als haar vader is Roufaida een snel rijzende ster. Sinds 2009 traden Roufaida en Pluck onder meer op tijdens Oerol, Motel Mozaïque, Wantijpop en het Dunya Festival. Daarnaast wonnen ze onlangs de eerste prijs van de High School Music Competition van de Popunie en de regiofinale van de Kunstbende.
Dochter van Aboutaleb of niet, Roufaida weet deze successen samen met Pluck prima af te dwingen door twee goed bij elkaar passende stemmen en optredens die nooit saai zijn. Jezelf overtuigen kan 1 oktober 2011 in Lantaren/Venster tijdens een optreden van het duo, terwijl je in de tussentijd meer van de dames (waarvan ik verwacht dat ze ooit op het North Sea Jazz-festival op de line-up staan) kunt horen via hun website. Wie weet dat ik niet op Aboutalebs afscheidsreceptie hoef te wachten om zijn vrouw, swingend in het publiek bij het optreden van haar dochter, te ontmoeten.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam