Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Onder het mom van veiligheid vraagt de overheid je steeds meer van onze vrijheid op te offeren. De overheid dringt steeds verder in jouw privéleven door. Nu al moeten internet- en telefoonaanbieders nauwkeurig bijhouden met wie je wanneer en hoelang belt, sms’t of mailt. En waar je op dat moment bent. Ook de Rotterdamse politie laat zich niet onbetuigd. Onbespied door de stad rijden kan niet meer: overal staan camera’s die je kenteken registeren.
Dat is niet zonder risico’s. Want waar wij als burger steeds meer van ons privéleven moeten inleveren, wordt de overheid juist steeds ondoorzichtiger. Wat gaan zij met al jouw gegevens doen en gaan ze er wel op een goede manier mee om? De politie overtrad met langdurig bewaren van de kentekens zelf de wet. De minister van Veiligheid en Justitie lost dat probleem nu handig op: de wet wordt verruimd.
De politie Rotterdam-Rijnmond heeft in 2009 geprobeerd om de verkeerscamera’s, die gebruikt worden voor verkeersmanagement, aan te sluiten op het eigen systeem voor kentekenherkenning (ANPR). Daarmee zou haast geen auto ongemerkt meer door Rotterdam kunnen rijden. Of de koppeling uiteindelijk tot stand is gebracht, is niet bekend.

locaties-vaste-en-specifieke-anpr-cameras-rotterdam
ANPR-camera’s van Politie Rotterdam-Rijnmond

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Rejo Zenger

Rejo Zenger

Rejo Zenger is geïnteresseerd in privacy, digitale burgerrechten en een transparante overheid. Hij werkt bij de digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom.

Profiel-pagina