Ga naar de inhoud

Wens politie: geen auto ongezien in Rotterdam — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Een gastbijdrage van Rejo Zenger.

Onder het mom van veiligheid vraagt de overheid je steeds meer van onze vrijheid op te offeren. De overheid dringt steeds verder in jouw privéleven door. Nu al moeten internet- en telefoonaanbieders nauwkeurig bijhouden met wie je wanneer en hoelang belt, sms’t of mailt. En waar je op dat moment bent. Ook de Rotterdamse politie laat zich niet onbetuigd. Onbespied door de stad rijden kan niet meer: overal staan camera’s die je kenteken registeren.
Dat is niet zonder risico’s. Want waar wij als burger steeds meer van ons privéleven moeten inleveren, wordt de overheid juist steeds ondoorzichtiger. Wat gaan zij met al jouw gegevens doen en gaan ze er wel op een goede manier mee om? De politie overtrad met langdurig bewaren van de kentekens zelf de wet. De minister van Veiligheid en Justitie lost dat probleem nu handig op: de wet wordt verruimd.
De politie Rotterdam-Rijnmond heeft in 2009 geprobeerd om de verkeerscamera’s, die gebruikt worden voor verkeersmanagement, aan te sluiten op het eigen systeem voor kentekenherkenning (ANPR). Daarmee zou haast geen auto ongemerkt meer door Rotterdam kunnen rijden. Of de koppeling uiteindelijk tot stand is gebracht, is niet bekend.

locaties-vaste-en-specifieke-anpr-cameras-rotterdam
ANPR-camera’s van Politie Rotterdam-Rijnmond

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam