Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Bevoegd en bereid

Sinds enkele weken duiken er hier en daar plaatjes of posters op in een huisstijl die sterk lijkt op die van de gemeente. Sterker nog: het is gewoon kopieer-, knip- en plakwerk, waarbij Stadstoezicht de vermeende gemeentelijke afzender is. Op de poster is een afbeelding te zien van een zwart gemaskerde man of vrouw met een pet van een stadswacht. De ondersteunende tekst luidt: Bevoegd en Bereid. Wees gewaarschuwd.

Stadstoezicht heeft verschillende verontruste reacties gekregen van Rotterdammers die zich afvragen hij deze Rotterdamse dienst inderdaad de afzender is. “Nee! Waar zie je ons voor aan?” is de reactie van Stadstoezicht, dat even verbaasd is als de mensen die reageren.
Het gaat om een poster met misplaatst knip- en plakwerk van een onbekende maker. Nu komt het wel vaker voor dat mensen uitingen van Stadstoezicht creatief bewerken. Soms is de toon negatief, soms gebeurt het met een vleugje humor. Deze keer is de toon wel heel zwartgallig. Bovendien slaat de poster volledig de plank mis. Op deze manier Stadstoezicht anoniem op de hak nemen is gewoon laf. Heb je kritiek of ben je boos? Zeg dat dan met open vizier en niet via een misplaatst plaatje.

En die tekst? In het juiste perspectief kan de titel ‘Bevoegd en bereid’ nog wel. Stadstoezicht staat met hulp en handhaving voor een schoon, heel en veilig Rotterdam, en is bevoegd en bereid tot hulp en handhaving. Via directe hulpverlening en hulp na klachten over het gebruik van de openbare ruimte staat Stadstoezicht 7 dagen per week klaar. En ja, Stadstoezicht is ook bevoegd om te handhaven wat betreft betaald parkeren en handhaving op overlastgevende situaties en overtredingen.

Samengevat: Stadswachten zijn zeker bevoegd en bereid om hulp te verlenen en wees gewaarschuwd, dat doen ze ook. Maar ze doen dit met een open vizier voor een schoon, heel en veilig Rotterdam.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Fred Marree

Fred Marree

Fred Marree is bijna 10 jaar hoofd Communicatie en tevens directiewoordvoerder bij de gemeente Rotterdam. Sinds 2002 was hij dat ook bij Gemeentebelastingen. Na een jaar 2 heren gediend te hebben, is hij in 2009 definitief overgestapt naar de dienst Stadstoezicht.

Profiel-pagina