Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Volgens architect Reimar von Meding (KAW architecten en adviseurs) moet Rotterdam af van het Nationaal Programma ‘Kwaliteitssprong Zuid’ dat nu voor de zuidelijke Maasoever wordt opgezet, zo schreef hij in een opiniestuk voor dagblad Trouw vorige week:

“De aandacht verschuift steeds meer van een wijk waar mensen wonen naar een abstract nationaal programma. Het lijkt alsof men probeert de opgave almaar groter te maken. In de tussentijd wordt vooral de afstand met de bewoners van de wijken groter.”

Daarom stelt Von Meding voor om deze stadsvernieuwingsprocessen om te keren en integraal te benaderen:

“Rotterdam zou meer in de kleine projecten moeten geloven. Er moeten 35.000 woningen worden gerenoveerd, waarvan 23.000 van particulieren. Een complexe opgave. Maar je zou ook morgen kunnen beginnen met de renovatie van één woning! Direct beginnen en laten zien dat je iets doet, levert meer vertrouwen op dan beloftes en plannen. Je bent geloofwaardig en kunt rekenen op spin-off.”

https://www.trouw.nl/nieuws/in-rotterdam-zuid-moet-je-lullen-en-prutsen~b3423a2a/
Bron: beeld: www.trouw.nl

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina