Ga naar de inhoud

Volgens architect Reimar von Meding (KAW architecten en adviseurs) moet Rotterdam af van het Nationaal Programma ‘Kwaliteitssprong Zuid’ dat nu voor de zuidelijke Maasoever wordt opgezet, zo schreef hij in een opiniestuk voor dagblad Trouw vorige week:

“De aandacht verschuift steeds meer van een wijk waar mensen wonen naar een abstract nationaal programma. Het lijkt alsof men probeert de opgave almaar groter te maken. In de tussentijd wordt vooral de afstand met de bewoners van de wijken groter.”

Daarom stelt Von Meding voor om deze stadsvernieuwingsprocessen om te keren en integraal te benaderen:

“Rotterdam zou meer in de kleine projecten moeten geloven. Er moeten 35.000 woningen worden gerenoveerd, waarvan 23.000 van particulieren. Een complexe opgave. Maar je zou ook morgen kunnen beginnen met de renovatie van één woning! Direct beginnen en laten zien dat je iets doet, levert meer vertrouwen op dan beloftes en plannen. Je bent geloofwaardig en kunt rekenen op spin-off.”

https://www.trouw.nl/nieuws/in-rotterdam-zuid-moet-je-lullen-en-prutsen~b3423a2a/
beeld: www.trouw.nl

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam