Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Op 14 februari is de shortlist bekend gemaakt van het Stadsinitiatief, een project dat de gemeente Rotterdam heeft gelanceerd om de burger meer te betrekken bij de stad. Van de 93 ingediende plannen zijn nu nog vijf ideeën in de race voor 4 miljoen euro subsidie. Tussen 1 en 12 maart mogen alle Rotterdammers vanaf twaalf jaar geheel democratisch hun stem uitbrengen op ‘het beste initiatief’.

Zoals altijd met verkiezingen zorgt het voor veel discussie. Na elke aflevering van ‘The Voice’ stroomt het internet over van woede en vreugde, haat en liefde, want er kan er maar één de winnaar zijn. Zo ook in Rotterdam. Maar wat is het stadsinitiatief eigenlijk?

Wat is het stadsinitiatief?
Het stadsinitiatief is volgens de gemeente ‘een idee voor Rotterdam dat de sociale binding in Rotterdam en tussen de Rotterdammers vergroot en impact heeft op de hele stad’. Grote ambities dus. Voor het vier jaar durende project is een subsidie van 16 miljoen euro beschikbaar, waarvan 4 miljoen voor de eerste editie. Tot 2015 volgt jaarlijks een nieuwe editie, waarvoor in totaal nog eens 10 miljoen beschikbaar is. Het overige deel van het budget is om het project draaiende te houden.

 

stadsinitiatief

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

bart6

Bart van der Zande

Bart van der Zande (1988) is een Rotterdamse ondernemer die bouwt aan een duurzame toekomst. Via zijn bedrijven Impact Express en Fresh Ventures waarmee hij duurzame bedrijvigheid aanjaagt en als mede initiatiefnemer van Dus Wat Gaan Wij Doen campagnes.

Profiel-pagina