Ga naar de inhoud

Partij van de desillusie?

Jan Markerink, voorzitter van de deelgemeente Overschie en ooit de nieuwe belofte van de Rotterdamse Partij van de Arbeid, verlaat de politiek. Op de website wekunnenzoveelbeter.nl verzamelde hij alternatieve bezuinigingsvoorstellen voor de stad, maar die vingen bot. Hij spuwt nu zijn gal uit over de PvdA, die volgens hem een visie op de stad ontbeert, in de Volkskrant en op Radio 1:

Is zijn desillusie nu typerend voor de PvdA afdeling in Rotterdam of speelt dit overal? Of was de beste man toch niet voor de politiek voorbestemd?

Al één reactie — discussieer mee!

 • De kritiek klonk spannend, totdat ik een beetje begon te snuffelen naar de inhoud. Het waren jammerlijk alle jaren 90 mantra’s in een niet zo nieuw jasje, loze kreten aan elkaar geregen zoals: “flexibele overheid”, vergelijkingen met het bedrijfsleven, efficiency, complexe processen, enz. Misschien zou het eens raadzaam zijn voor sociaal democraten om inspiratie te putten uit hetgeen de sociaal democratie heeft betekend voor Nederland en daar kracht uit te putten. Misschien kan het laatste boek van Tony Judt nog daarbij helpen, al kan hij het verlossend antwoord voor de toekomst ook niet geven.

  Nog een kleine sneer: het is ironisch dat de man van de bedrijfsmatige overheidsaanpak terugkeert naar een bedrijfstak die ruimhartig wordt gesubsidieerd (lees op de been gehouden) door dezelfde overheid.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures