Ga naar de inhoud

Het einde van ‘De Allochtoon’: geen daden maar woorden — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Onlangs pleitte de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling ervoor etnische categorieën en het woord ‘allochtoon’ te schrappen. Ook de schrijvers van het rapport ‘De Staat van Integratie’, met een evaluatie van tien jaar integratiebeleid in Rotterdam en Amsterdam, kwamen tot de conclusie dat integratiebeleid passé was en men over moest gaan op algemeen beleid.

Tegen de tijdgeest in stapte deelgemeente Charlois naar de rechter om etnische registratie mogelijk te maken. Maar ook op andere gebieden speelt etniciteit nog een grote rol in het Rotterdamse achterstands- en veiligheidsbeleid. Zo hebben we een ‘Marrokanenaanpak’ en een Stadsmarinier Antilianen. Op 6 juni vond een debat van Arminius en de dienst JOS van de Gemeente Rotterdam plaats over dit onderwerp, waarbij voor- en tegenstanders van specifiek integratiebeleid bij elkaar kwamen. Corina Duijndam was hierbij aanwezig en mengde zich in het debat. Hieronder betoogt zij dat goedbedoelde aandacht voor problemen zelf problemen kan veroorzaken.

 

antiliaanse rotterdammers

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam