Ga naar de inhoud

Kringloopkoning van het Oude Noorden — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Peter is de Kringloopkoning van het Oude Noorden. Samen met zijn jongens, Tommie en Peter-Jan, duikt hij huizen van overleden Rotterdammers in op zoek naar avontuur. Het is schatkistgraven voor gevorderden. Porseleinen katten, Chinese pannensets van aluminium, want dat geleid zo goed, indianentooien, panterjassen en gladiatoren met alleen een rechterhand. In zijn kringloopwinkel ‘Kringloopwinkel Rotterdam’ herbergt Peter twintigduizend items.

In totaal heeft hij zo’n één miljoen aan allerhande kringloopwaar. Van één tot 3800 euro, verdeeld over zijn drie winkels. Maar, volgens Peter is hij géén verzamelaar. Want verzamelen, dat is een gekte. En Peter is niet gek, Peter doet het voor de lol. En voor de mensen. Peter is namelijk een mensen-mens. In dozen van de Albert Heijn verspreidt hij inboedels van lange en minder lange levens over Rotterdam. Of naar goede doelen. Zo slapen ze sinds kort door Peter in Equador op Aupingbedden.

Peter Schmitt 3
Peter Schmitt beeld: Dore van Duivebode

Al 5 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures