Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

RAAF: een prachtige zomermiddag op Zuid

Het is een makkelijke vergelijking. Maar hé, het is zomer. Alles hoort een beetje smooth te gaan. Niet te moeilijk, te diep, te doorgrondig. En ja, ook voor Vers Beton is het vakantie. Dus daar komt ie: RAAF is het stukje Berlijn op Zuid. Het relatief nieuwe (eet)café schuin tegenover metrostation Rijnhaven kent een industrieel, prachtig wijds uitzicht dat wordt gevuld met een kale haven, schepen in de verte, de Erasmusbrug rechts van je, de Maassilo links (tegenwoordig beter bekend als het culturele pijnpunt van de stad) en passerende C1000 bezoekers, bouwvakkers en theedrinkende Marrokaanse meisjes.

Binnen lijkt het interieur niet te zijn uitgezocht op soort, maar op wat voorhanden is. De drankenkaart in de hoogte, etenswaar in de vitrine en spelletjes in de hoek. Sinds 20 juli is het nieuwe terras geopend. Je neemt nu plaats op robuuste stoelen aan grote, grove tafels van gerecycled materiaal. Specifieker: van hout van de afgedankte kramen van de markten op het Afrikaanderplein en de Binnenrotte. RAAF is een echte Rotterdamse lefgozer dat meer dan een café wilt zijn. Het doel van de jonge, aan de Willem de Kooning afgestudeerde eigenaren is namelijk om kunst, kroeggelal en zorgenkind Rotterdam-Zuid met elkaar te verbinden. Een hele uitdaging ja, maar het gaat ze buitengewoon goed af.

Zet in je agenda: 27 juli is de estafette-opening van twee exposities op Zuid met een afterparty in RAAF. Elke vrijdagavond is er een Friday-Night-Special. En mocht je op de bonnefooi naar Zuid willen afdwalen, klop dan eerst eens aan bij de grootste moskee van West-Europa (warm welkom en informatieve rondleiding gegarandeerd, weet ik uit eigen ervaring), bezoek het Gemaal op Zuid, loop door het nieuwe Katendrecht, vergeet de hoerenloper niet en sluit af bij RAAF. Achteraf kijk je terug op een prachtige zomermiddag op Zuid, ik zweer het je. (Fiona Fortuin)

VB-Travel_0001
Raaf Beeld door: beeld: Alexandre Furtado

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina