Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het is zomer. Meester Ruud opent de Duimdrop op het Bospolderplein in Bospolder, Delfshaven. Dit is een container van waaruit hij speelgoed aan de buurtkinderen uitleent, in ruil voor een pasje. Drie kinderen komen aanrennen over het plein. “Dag meester!” en “Oh, hij is al open!”, roepen ze. Het drietal wil graag een fiets en een voetbal. Meester Ruud, die ik heb leren kennen tijdens bezoeken aan het plein voor een onderzoek naar het gebruik van openbare ruimten, werkt al enkele jaren op het Bospolderplein. Veel van zijn collega’s hebben zogenaamde ID-banen (‘Instroom- Doorstroom’), maar treden per 1 april 2013 uit dienst (zie de Verkennende notitie speeltuinen, pdf). De Raad heeft namelijk besloten tot de afbouw van deze banen. Dat betekent dat de subsidie voor het werk van collega’s van Meester Ruud, dat verricht wordt in dienst van Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam, dan stopt. Maar wat doet zo’n Meester Ruud nou eigenlijk?

Bospolderplein
Kiosk Bospolderplein Beeld door: beeld: Ossip van Duivenbode

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Linda Zuijderwijk

Linda Zuijderwijk

Linda Zuijderwijk (1983) is stadssocioloog, maar noemt zich straatsocioloog. Als promovendus aan de Erasmus Universiteit houdt ze zich bezig met hoe openbare ruimten gemaakt en gebruikt worden, en of en hoe dat samenhangt met maatschappelijke en stedelijke veranderingen. Ze kijkt, luistert, analyseert en geeft ook ongevraagd advies.

Profiel-pagina
Ossip

Ossip van Duivenbode

Fotograaf

Ossip van Duivenbode (1981) is architectuurfotograaf. “Architectuur en stedenbouw zijn volledig in mijn bestaan verwikkeld. Als ik door een stad loop, ben ik continu aan het observeren. Wat is de invloed van een gebouw op de omgeving, wat zijn interessante details, hoe verhouden die zich tot de mensen?”

Profiel-pagina