Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Tropicana is verlaten. Ooit was het een tropische droombestemming aan de Maas, bereikbaar voor iedereen met een paar tientjes op zak. Een plek om de dagelijkse sleur te vergeten tussen de palmbomen, bij een constante temperatuur van 30 graden, af en toe een duik in het golfslagbad .
Wat overblijft is een ruïne. Het commerciële tropische paradijs uit de vorige eeuw is vervangen door een geheimzinnige, verborgen idylle. Bevreemdend en ontroerend zijn de sporen van die duizenden mensen die hier ooit zwommen, zaten en rondliepen. Nu is het gebouw leeg en versleten en wordt het weer ingenomen door de natuur. Schoonheid doet zijn intrede, magisch, raadselachtig.
In deze lege baden, onder overwoekerde glazen daken lijkt de tijd met ons stil te staan.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Catja Edens

Catja Edens

Catja Edens (1970) is architectuurhistoricus. Zij onderzoekt de wisselwerking tussen plekken, hun ontwerpers, bouwers en gebruikers. Vanuit haar Bureau Spatie schrijft ze over architectuur van de 20e en 21e eeuw. Jaarlijks organiseert zij in opdracht van AIR de Rotterdam Architectuurprijs.

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Fotograaf

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina