Ga naar de inhoud

Woensdag 27 maart 2013: De Beste Stuurlui LIVE in BAR!

Vers Beton en BAR presenteren met trots een nieuwe talkshow: De Beste Stuurlui LIVE. Plaats van afspraak is BAR, Schiekade 201 te Rotterdam, aanvang 20:00 uur. De toegang is gratis en de presentatie is in handen van Vers Betonredacteuren Vincent Cardinaal en Floor Margarita Cornelisse

Illustratie: De Beste Stuurlui LIVE
Illustratie: De Beste Stuurlui LIVE, Koen Harmsma

Het concept van de talkshow is geënt op het format van de wekelijkse rubriek ‘De Beste Stuurlui’ van Vers Beton. Daarin buigen iedere vrijdag drie redacteuren zich elk over een apart actueel Rotterdams vraagstuk en geven vervolgens hun ongezouten mening, commentaar of suggestie. In de talkshow gaan we direct het gesprek aan met de personen achter deze actuele onderwerpen.
Hoofdgast bij deze eerste editie is wethouder Korrie Louwes (D66 – Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie & Participatie). Met haar praten we over de oproep die de wethouder deed aan (Rotterdamse) vrouwen om ’te stoppen met het gemuts’. We praten met Turkse, werkende moeder Havva Adal en Vers Betonredacteur Hilde Westerink, die eerder al op deze site reageerde op de mening van de wethouder.
Verder praten we over het Stadsinitiatief (dat z’n beslissende fase ingaat). Er komen (oud-)deelnemers aan het Stadsinitiatief en criticasters aan het woord.
Als laatste komen voor- en tegenstanders van een nieuw te bouwen Feyenoordstadion hun zaak bepleiten. Ook deze kwestie leidde al tot hoogoplopende discussies op Vers Beton.
Verder een gesproken column van hoofdredacteur Eeva Liukku, muziek van Dj Ernst Walgenbach, visuals en wat vindt de barman er eigenlijk van?
De Beste Stuurlui LIVE
Woensdag 27 maart 2013
20:00 − 22:00 uur
BAR – Schiekade 201, Rotterdam
Toegang: gratis

De Beste Stuurlui LIVE is een initiatief van Vers Beton en BAR. Laat weten via Facebook of je erbij bent.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures