Ga naar de inhoud

Vers Beton wint aanmoedigingsprijs ‘The Challenge’

Op woensdag 6 maart jl. heeft Vers Beton de aanmoedigingsprijs gewonnen van ‘The Challenge’ van het Stimuleringsfonds voor de Pers. De prijs zal tot de laatste cent worden gebruikt om Vers Beton het komende jaar nog meer onder de aandacht te brengen.

The Challenge: Reinventing Journalism is een wedstrijd die is uitgeschreven door het Stimuleringsfonds voor de Pers waarin de deelnemers – journalistieke start-ups met een innovatief concept – in totaal €60.000,- konden winnen. Het geheel werd vormgegeven als een afvalrace, waarbij Vers Beton tot de finale in de running bleef.
Vers Beton was geen officiële winnaar, maar op z’n minst wel een officieuze – speciaal voor ons werd er een aanmoedigingsprijs uitgereikt. De jury is ‘onvoldoende overtuigd’ van het innovatieve karakter van Vers Beton, maar schrijft ook dat ‘in een tijd waarin de lokale nieuwsvoorzieningen onder druk staan, verdienen initiatieven als de uwe alle steun, zeker gelet op het enthousiasme dat u tijdens The Challenge heeft getoond voor de verdere uitbouw van Vers Beton.’
De aanmoedigingsprijs van €5000,- zal in zijn geheel worden gebruikt om nog meer mooie journalistieke projecten op touw te zetten en om deze website onder de aandacht te brengen. Vers Beton dankt het Stimuleringsfonds voor de Pers voor deze prachtige aanmoediging en in het bijzonder danken wij jullie, onze harddenkende lezers.
Daarnaast willen wij natuurlijk ook de winnaars van The Challenge feliciteren; NewPaper, LocalFocus en in het bijzonder JOB. Deze laatste heeft ook nog eens de Tegel Toekomstprijs binnengesleept. Van harte!

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Op 22 juni 2024 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag. Deze dag is een perfect moment om kennis te maken met architecten, meer te leren over de achtergrond en werkwijze van de verschillende bureaus en elkaar te ontmoeten.

  Venue: bureaus verspreid door Rotterdam
  Datum:
 • Herontdek het Museumpark met een speciale route! Deze leid je via landmerken door het park, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers.

  Venue: Museumpark Rotterdam
  Datum:
 • Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.

  Venue: Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • As our Rotterdam team expands, we are looking for an experienced PR and Communication professional who can help us communicate our mission and results to clients, stakeholders, and the public. You will create overall branding and editorial for reports and publications, manage our social media channels, and create written and visual content for press releases, newsletters, and website updates, amongst others. Furthermore, you assist with graphic design, lead event participation, and seek press opportunities to promote our projects.

 • De Academie voor Bouwkunsten is op zoek naar een Opleidingscoördinator Stedenbouw (0,4-0,6 fte) die het team van vaste coördinatoren vanaf september 2024 komt versterken.

 • Stichting het Park in Rotterdam onderhoudt het Park met hoge kwaliteit met een team hoveniers. Vanuit het Parkpaviljoen maken we een cultureel en educatief programma op het snijvlak van cultuur en natuur met onder andere exposities, poëzie, muziek, lezingen en wandelingen. Het programma en hoveniers team opereert vanuit het Parkpaviljoen in het Park. Het doel van de stichting is om alle bewoners en bezoekers van Rotterdam te verwelkomen en te laten genieten van deze prachtige plek. 

 • Bekijk alle vacatures