Ga naar de inhoud

Vers Beton Live: Woensdag 12 juni in BAR

Woensdag 12 juni presenteren Vers Beton en BAR de tweede editie van hun gezamenlijke talkshow. Net als bij editie #1 passeren er drie actuele, Rotterdamse onderwerpen offline de revue die eerder online discussie teweeg hebben gebracht. Plaats van afspraak is BAR, Schiekade 205 te Rotterdam. Aanvang 20 uur, toegang gratis. De presentatie is in handen van Vincent Cardinaal en Floor Margarita Cornelisse.

Vers Beton Live
Vers Beton Live

De volgende onderwerpen komen 12 juni aan bod:
We duiken in de controversiële Rotterdamwet. Wethouder Karakus wil de Rotterdamwet verlengen en uitbreiden om wijken ‘sociaal beheersbaar’ te maken. We praten onder andere met criminologe Gwen van Eijk die eerder op Vers Beton betoogde dat de Rotterdamwet een voorbeeld van ‘principle free-politics’ is. Ook is schrijfster Michelle van Dijk te gast, die stelt dat Rotterdam mensen gevangen houdt in stereotypen en Tom Harreman, gemeenteraadslid van de PvdA.
Verder spreken we met de meiden van Ani & Hakien – een gloednieuw hostel dat begin juli achter Rotterdam Centraal opent. De oprichtsters komen van de Willem de Kooning Academie en bieden naast slaapplaatsen ook ateliers aan in hun hostel. Is dit de toekomst van het hotelwezen in Rotterdam? Ook is Raoul Grobben van het statige Parkhotel te gast. Wat is zijn mening over de nieuwe ontwikkelingen en trends aangaande hotels in de stad?
Tot besluit reconstrueren we het veelbesproken Stadsinitiatief 2013 met Marianne van den Anker, voorzitster van de selectiecommissie.
Verder een gesproken column van Gino van Weenen, muziek van DJ Ernst Walgenbach, een film van De Bubbelebim en wat vindt de barman er eigenlijk van?
 
Van 19:00 – 20:15 spelen Florian von Frieling (Berlijn) en Jules Schoonman.
 
Vers Beton Live is een coproductie van Vers Beton en BAR.
Vers Beton LIVE
woensdag 12 juni
inloop 20.00 u, start 20.15 u, einde 21.30 u
locatie: BAR, Schiekade 205, Rotterdam
toegang: gratis

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • School’s Out! #39 with Barbara Stok. A lecture, drinks, bites and a short movie. Friday…

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • GroenLinks Rotterdam zoekt een creatieve social media redacteur met een focus op online communicatie en contentcreatie. Als social media redacteur werk je elke dag aan het online uitdragen van ons verhaal over een groen, sociaal en inclusief Rotterdam.

 • Bekijk alle vacatures