Ga naar de inhoud

Vers Beton presenteert tijdens 24Hofpoort: De Nieuwsverdieping!

Tijdens de Dag van de Architectuur zal het (grotendeels) leegstaande kantoorgebouw de Hofpoort transformeren in een ware vertical city. Vierentwintig uur lang is er van alles te zien en te beleven in dit iconische gebouw midden in de stad. Het thema van dit jaar is dan ook “24 uur architectuur”, tijd als de nieuwe ruimte. Vers Beton is uitgenodigd om de 23e verdieping te vullen en wij hadden uiteraard maar één wens: een kantoor inrichten samen met onze favoriete blogs.
Met het vertrek van NRC en ANP is er een leegloop gaande van journalisten uit Rotterdam. Ondertussen neemt de leegstand in de kantorenmarkt toe door het ‘Nieuwe Werken’. Nieuwe media lossen dit weekend twee problemen in één keer op tijdens de Dag van de Architectuur op 21 en 22 juni.
24Hofpoort avond
Tijdens de dag van de Architectuur wordt de 23e verdieping van de Hofpoort omgetoverd tot de Nieuwsverdieping: een verzameld redactiekantoor van landelijke en lokale blogs en online tijdschriften, die open kantoor houden op uitnodiging van Vers Beton. Voor deze nieuwe media is het Nieuwe Werken een ongevraagde status quo. Zij brengen voor één dag een ode aan het Oude Werken. Inclusief systeemplafond en kantoorkoffie. Want tijd mag dan de nieuwe ruimte zijn, ruimte is ook de nieuwe tijd.
Ontmoet uw favoriete blogger in real life, doe mee met een open redactievergadering of luister gewoon naar het ratelende geluid van hun toetsenborden. We beginnen de werkdag met een VrijMiBo en eindigen met een Battle of the Blogs.

Programma

Vrijdag 21 juni
Van 17:00 uur tot 21:00 uur: VrijMiBo
Elk half uur zullen De Beste Stuurlui voer geven voor borrelpraat.
Zaterdag 22 juni
Man met Bril serveert het publiek en onze bloggers heerlijke koffie. Duizend keer beter dan de gebruikelijke kantoordrab.
Van 10:00 uur tot 17:00 uur: open kantoor
Blog & greet met onder andere Hard//Hoofd, Joop, IkRotterdam, Bogue, RTM XL, Stadslog en We Own Rotterdam, As We Speak (“het Vers Beton uit Arnhem/Nijmegen en Utrecht”) en Frank Fabian van Keeren.
11:00 – 14:00 Speyksessies
Op uitnodiging van Vers Beton is Speyksessies aanwezig! Kom kijken en luisteren naar Janna Haring (singer/songwriter), Lukas de Peinder (singer/songwriter), Rolf Viervant (dichter), Umeu Bartelds (dichter) en Jeroen Naaktgeboren (dichter)
14:00 uur – 16.00 uur Open redactievergadering van Vers Beton
Schuif aan bij de maandelijkse redactievergadering. Praat mee over de onderwerpen op de agenda of pitch je idee voor een artikel.
16:00 uur − 17.00 uur Battle of the Blogs
Ondertussen hebben de blogs op deze verdieping ook hun eigen programma. Wandel binnen en laat je verrassen!
WAAR: 23e verdieping Hofpoort, Hofplein
TOEGANG: vrijdag 21 juni €10,-, zaterdag 22 juni gratis
Dit evenement is onderdeel van 24Hofpoort. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni, tijdens de Dag van de Architectuur, wordt de Hofpoort in Rotterdam omgetoverd tot 24-uursstad en fungeert het als epicentrum. Met dit programma verkennen AIR, ZUS – Dependance en Rotterdam ArchiGuides de mogelijkheden van activering van leegstand in de Rotterdamse binnenstad.
Kijk voor meer informatie over het programma en de andere deelnemers op 24hofpoort.nl

Al één reactie — discussieer mee!

 • Wat een interessant experiment tijdens de Dag(en) van de Architectuur. Er is in de Hofpoort vast niet voor niets gekozen voor het concept van de ‘vertical city’. Misschien een interessant voorproefje op hoe Koolhaas’ ‘De Rotterdam’ al dan niet gaat functioneren.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Waarom huurders in de vrije sector hun mond niet opentrekken

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  Torenhoge huren met schimmige community- en servicekosten, een bouwput voor de deur, lekkages en een huisbaas die niet thuis geeft. Toch durven huurders in de vrije sector niet snel te klagen, omdat ze zo afhankelijk zijn van hun verhuurder. Maar het kan wel degelijk helpen. Lees het onderzoek van Teun van den Ende.

 • Met het invoeren van 30 kilometerzones rijst de vraag: van wie is de straat?

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  De gemeente wil van Rotterdam waar mogelijk een 30 kilometerzone maken. Dat vergt een geheel nieuwe weginrichting waarbij de auto steeds minder de norm is. De vraag rijst: aan wie behoort de openbare ruimte toe?

 • Het Havenkwartier op Katendrecht is vooral voor de happy few

  • Architectuurkritiek

  Het laatste plekje in hartje Katendrecht is gekaapt: nieuwbouwproject Havenkwartier is opgeleverd. Het imposante, antracietgrijze gebouw herbergt tweehonderd woningen. Maar wat voegt het toe aan de Kaap? En voor wie is deze community eigenlijk bedoeld?

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures