Ga naar de inhoud

Vers Beton presenteert tijdens 24Hofpoort: De Nieuwsverdieping!

Tijdens de Dag van de Architectuur zal het (grotendeels) leegstaande kantoorgebouw de Hofpoort transformeren in een ware vertical city. Vierentwintig uur lang is er van alles te zien en te beleven in dit iconische gebouw midden in de stad. Het thema van dit jaar is dan ook “24 uur architectuur”, tijd als de nieuwe ruimte. Vers Beton is uitgenodigd om de 23e verdieping te vullen en wij hadden uiteraard maar één wens: een kantoor inrichten samen met onze favoriete blogs.
Met het vertrek van NRC en ANP is er een leegloop gaande van journalisten uit Rotterdam. Ondertussen neemt de leegstand in de kantorenmarkt toe door het ‘Nieuwe Werken’. Nieuwe media lossen dit weekend twee problemen in één keer op tijdens de Dag van de Architectuur op 21 en 22 juni.
24Hofpoort avond
Tijdens de dag van de Architectuur wordt de 23e verdieping van de Hofpoort omgetoverd tot de Nieuwsverdieping: een verzameld redactiekantoor van landelijke en lokale blogs en online tijdschriften, die open kantoor houden op uitnodiging van Vers Beton. Voor deze nieuwe media is het Nieuwe Werken een ongevraagde status quo. Zij brengen voor één dag een ode aan het Oude Werken. Inclusief systeemplafond en kantoorkoffie. Want tijd mag dan de nieuwe ruimte zijn, ruimte is ook de nieuwe tijd.
Ontmoet uw favoriete blogger in real life, doe mee met een open redactievergadering of luister gewoon naar het ratelende geluid van hun toetsenborden. We beginnen de werkdag met een VrijMiBo en eindigen met een Battle of the Blogs.

Programma

Vrijdag 21 juni
Van 17:00 uur tot 21:00 uur: VrijMiBo
Elk half uur zullen De Beste Stuurlui voer geven voor borrelpraat.
Zaterdag 22 juni
Man met Bril serveert het publiek en onze bloggers heerlijke koffie. Duizend keer beter dan de gebruikelijke kantoordrab.
Van 10:00 uur tot 17:00 uur: open kantoor
Blog & greet met onder andere Hard//Hoofd, Joop, IkRotterdam, Bogue, RTM XL, Stadslog en We Own Rotterdam, As We Speak (“het Vers Beton uit Arnhem/Nijmegen en Utrecht”) en Frank Fabian van Keeren.
11:00 – 14:00 Speyksessies
Op uitnodiging van Vers Beton is Speyksessies aanwezig! Kom kijken en luisteren naar Janna Haring (singer/songwriter), Lukas de Peinder (singer/songwriter), Rolf Viervant (dichter), Umeu Bartelds (dichter) en Jeroen Naaktgeboren (dichter)
14:00 uur – 16.00 uur Open redactievergadering van Vers Beton
Schuif aan bij de maandelijkse redactievergadering. Praat mee over de onderwerpen op de agenda of pitch je idee voor een artikel.
16:00 uur − 17.00 uur Battle of the Blogs
Ondertussen hebben de blogs op deze verdieping ook hun eigen programma. Wandel binnen en laat je verrassen!
WAAR: 23e verdieping Hofpoort, Hofplein
TOEGANG: vrijdag 21 juni €10,-, zaterdag 22 juni gratis
Dit evenement is onderdeel van 24Hofpoort. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni, tijdens de Dag van de Architectuur, wordt de Hofpoort in Rotterdam omgetoverd tot 24-uursstad en fungeert het als epicentrum. Met dit programma verkennen AIR, ZUS – Dependance en Rotterdam ArchiGuides de mogelijkheden van activering van leegstand in de Rotterdamse binnenstad.
Kijk voor meer informatie over het programma en de andere deelnemers op 24hofpoort.nl

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Laten we met z’n allen eens gierend hard huilen om het hart van Rotterdam

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  Jonasz Dekkers staat stil bij het bombardement dat het hart uit onze stad rukte. Volgens hem heeft Rotterdam wél een hart, zelfs duizenden. Hij gunt het ons eens ‘diep te huilen’ om onze saamhorige liefde en trots voor de stad.

 • Is Rotterdam nog een ‘bouwende stad’? En voor wie bouwt ze dan?

  • Vers Beton

  Teun van den Ende doet onderzoek naar stedelijke ontwikkeling, architectuur en woonbeleid in Rotterdam. Hij licht tegels onder woontorens, spreekt wethouders, vastgoedbazen en bewoners. En vraagt zich af: voor wie bouwen we eigenlijk? Bij Vers Beton is hij onderzoeksjournalist Bouwende stad.

 • Gaat Rotterdam eindelijk wat aan de woningnood doen? 9 vragen over de Woonvisie

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  De nieuwe Woonvisie gaat over het Rotterdamse woonbeleid tot 2040, met daarin acties voor de komende vijf jaar. Voor de gemeente een uitgelezen kans om iets aan de wooncrisis te doen. Gaat dat ook echt gebeuren? Woonexpert Teun van den Ende zocht het uit.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Rouwpatronen, informele vormen en verrassingen uit onverwachte hoeken. Op woensdagavond 5 juni staat in het Journalistiek Eetcafé het afscheid nemen centraal met meesterinterviewer en schrijver Frénk van der Linden. In deze vijfde editie wordt er in het wijkrestaurant de Carnisser Keuken besproken wat ons verbindt en onderscheidt, hoe het verlies van een dierbare ons leven kan beïnvloeden en hoe we dat vormgeven.

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Ook dit jaar organiseert AIR-Architectuur Instituut Rotterdam een bijzondere filmavond op een unieke locatie in het festivalhart.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als adviseur werk je samen met (communities van) ervaringsdeskundigen en informele organisaties die dicht bij bewoners staan. Dit netwerk is de basis van Warm Rotterdam. Je onderhoudt, versterkt dit netwerk en bouwt het verder uit. Je haalt ervaringen en kennis op en vertaalt dat, met het team, naar concrete acties of projecten. Op deze manier geeft Warm Rotterdam een stem aan mensen in armoede, bundelt hun kennis en adresseert en agendeert dit bij bestuur & politiek, beïnvloedt beleid en spreekt bedrijven aan op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid bij de aanpak van armoede. 

 • Ben jij een kunstenaar of kunstcollectief werkzaam binnen het domein van social practices, ben je klaar voor een volgende stap in je carrière en sta je open voor kritische reflectie op je eigen artistieke praktijk? Zou je er voor openstaan bewoners, kinderen of partners uit de buurt te betrekken bij jouw werk? Ben je geïnteresseerd in het verkennen van de collectie, Depot Boijmans Van Beuningen, en museale praktijken?

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf september 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures