Ga naar de inhoud

Corso doet een Wattje: dicht vanwege geluidsoverlast

De Consul en Watt sloten eerder al de deuren vanwege aanhoudende klachten van omwonenden over geluidsoverlast, en discotheek annex podium Corso (Off Corso voor de 30+’ers onder ons) maakte gisteren bekend hetzelfde te doen. De organisatie meldt op Facebook: “Door langdurig geklaag over geluidsoverlast, is er uiteindelijk een onderzoek ingesteld. Hieruit is gebleken dat we de norm zo ver overschrijden, dat op deze manier door gaan niet mogelijk is. De enige oplossing die er zou zijn is zo verschrikkelijk duur, dat gezien de huidige economie dit toch ook niet tot een oplossing behoort.”
Afijn. U kwam er vermoedelijk toch al niet meer.

Al 7 reacties — discussieer mee!

 • Je zou het faillissement van Off_Corso er is op na moeten slaan en navragen wie er toen allemaal niet betaald zijn. En een jaar later gewoon hetzelfde trucje uitvoeren en de gemeente de schuld geven. Waarom zou er na 13 jaar opeens geluidsoverlast zijn? Heel jammer dat de Rotterdamse gemeente nu de boeman is van iets waar ze helemaal niks mee te maken hebben.

 • Er zijn vele factoren die geleid hebben tot het omvallen van Corso. Dat er ‘slechts’ een vergunning was voor het afspelen van achtergrondmuziek is een feit, iets wat met regelmaat werd genegeerd. Dan had er maar een brouwer of een derde gevonden moeten worden om te investeren in een duurzaam podium.
  Dat de exploitatie niet meer sluitend te krijgen was vanwege de investering als gevolg van de bedoelde geluidsoverlast is ook een feit.
  Maar wellicht spelen er hogere belangen een rol.
  De Gemeente Rotterdam is, vanwege het uitblijven van projectontwikkelaars voor het gebied, 2 jaar geleden gestart met het opkopen van alle panden rondom Corso om zodoende ‘haar handen’ vrij te hebben op het moment dat zij zelf kleinschalige herontwikkeling van het gebied wil doorvoeren. Deze ontwikkelingen zijn al overal zichtbaar en het zal niet lang duren of Corso wordt gesloopt alsmede de aangrenzende horeca. In het nieuwe plan is overigens wel ruimte voor cultuur opgenomen waardoor o.a. het IFFR in de toekomst haar huisvesting daar in de buurt verkrijgt.
  Het komt de Gemeente Rotterdam in elk geval niet slecht uit lijkt me…

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Hoe Millennials en Gen-Z de kunstmarkt gaan veranderen

  • Kunst en Cultuur

  Millennials en Gen-Z zijn de nieuwe generatie kunstkopers. Ze zijn niet vermogend, maar dat geeft niet: ze gaan voor betaalbare kunst, online. Jonasz Dekkers sprak met een ondernemer die samen met een compagnon deze affordable art aan de man brengt en opkomende kunstenaars naar een hoger plan wil tillen.

 • Festivals in Rotterdam: “Er blijft altijd een dilemma tussen rust en reuring’’

  • Kunst en Cultuur

  Duizenden uitzinnig dansende mensen, culinair genot bij foodtrucks of culturele verrijking op De Parade: festivals brengen levendigheid in de stad. Tegelijkertijd nemen ze de publieke ruimte in. Zoals op pleinen en parken waar bewoners ontspannen of de hond uitlaten. Van wie is de publieke ruimte?

 • De Boijmans-tentoonstelling in het Rijksmuseum is een bliksemafleider voor wat er speelt in Rotterdam

  • Kunst en Cultuur

  In een speciale tentoonstelling in het Rijksmuseum zijn maar liefst negentig werken te zien uit de Boijmans-collectie. Lindy Kuit nam een kijkje: “In het licht van de verbouwingsperikelen is de tentoonstelling in het Rijksmuseum bijna profetisch.”

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam