Ga naar de inhoud

Bottom’s Up! – Fiets met Vers Beton mee tijdens Parfum de BoemBoem

Vers Beton organiseert op zondag 15 september tijdens 24uur Cultuur een ontbijtroute door het Zomerhofkwartier in samenwerking met Parfum de BoemBoem. Fiets mee!
Parfum de BoemBoem is inmiddels moeilijk weg te denken uit het Rotterdamse culturele veld – op regelmatige basis organiseren zij fiets- en looptours die de bezoeker een verrassende kant van de stad laat zien. Ook tijdens de komende editie van 24 uur Cultuur, op 14 en 15 september, is PdBB weer present. Vers Beton is door de organisatie gevraagd om één van de routes te cureren, op precies te zijn de ontbijtroute op zondag 15 september van 10 tot 12.

illustratie
illustratie

Het uitgangspunt van deze route is Bottom’s Up! Fietsend vanaf vertrekpunt Arminius doen we met Vers Betonner Vincent Cardinaal een serie locaties aan, voornamelijk in het Zomerhofkwartier. Daar ontspruit het ene na het andere initiatief, in de regel van de grond af aan opgebouwd door enthousiaste mensen met weinig geld, maar een overdaad aan toewijding. Geen top down dus, maar bottom’s up! Een nieuwe manier van denken en vooral handelen. Van winkel tot galerie, en van hostel tot werkplaats.
Deelnemers kunnen onder andere een bescheiden ontbijt verwachten gedurende de route én een mini-optreden van singer-songwriter & performer Bart Hoevenaars, beter bekend als Sir Ian. Hij geeft een voorproefje van zijn binnenkort te verschijnen tweede album.
Zondag 15 september, 10.00-12.00, vertrek en einde bij Arminius, Museumpark 3, Rotterdam. Deelname kost €7 inclusief fiets en ontbijt. Kaartjes kunnen ter plaatse bij Arminius worden gekocht of reserveer nu direct via de website. Vol = vol!

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Rotterdam heeft in hiphop haar hart gevonden

  • Kunst en Cultuur

  Stijgende temperaturen, een smeltend ontwakende stad, zoemende terrassen en de muziek van Winne in je oor. ‘Zomerdier’ Jonasz Dekkers heeft de lente in zijn bol. Lees zijn ode aan hiphop en aan Rotterdam in de zomer.

 • Ctrl-P kan niet op tegen het ambacht van de drukkerij

  • Kunst en Cultuur

  Rotterdam is een uitgesproken grafische stad, met street art op de muren en postercampagnes in de straat. Maar wie zet dat eigenlijk allemaal op papier? Abe Minnema ging op zoek naar het verhulde ambacht van de drukkerij.

 • Rotterdam wijkt af – laten we dat zo houden

  • Kunst en Cultuur

  Ter ere van de Boekenweek buigt dichter en publicist Frank Keizer zich in dit essay over de literaire en culturele staat van de stad. En die is deplorabel, volgens Keizer.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • In dit avondprogramma bespreken we hoe het mondiale voedselsysteem zich manifesteert, welke rol Nederland daarin speelt, hoe kwetsbaar het is en of de grenzen ervan inmiddels bereikt zijn?

  Venue: Keilepand
  Datum:
 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Investeer jij binnenkort in de toekomst van de volgende generaties door betaalbare woningen te ontwikkelen in Rotterdam? 

 • De Medewerker Verhuur en Evenementen draagt ter ondersteuning van en in samenwerking met de Coördinator Horeca, Verhuur en Publieksservice zorg voor de realisatie van commerciële en culturele verhuuractiviteiten in theaterzalen en andere ruimtes van Jeugdtheater Hofplein. Gastvrijheid is daarbij belangrijk en het is prettig als je initiatief neemt om bestaande werkwijzen te verbeteren. 

 • Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren we universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. We zijn verslaafd aan ons publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit ons lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

 • Bekijk alle vacatures