Ga naar de inhoud

Echte Rotterdammers beschrijven de stad

Museum Rotterdam en Vers Beton sloegen de handen ineen voor een straatexpositie-met-bescheiden-bloemlezing rondom het Rijnhoutplein in Rotterdam-West. Het resultaat is nu voor iedereen zichtbaar!
Sinds ze de huur van het Schielandshuis opzegden leidt Museum Rotterdam een ‘zwervend’ bestaan. Althans, tot half oktober. Dan slaat het museum zijn kamp op in LP2 met de tentoonstelling Echte Rotterdammers. Als voorbode daarop organiseerde het museum een heuse straatexpo, genaamd Echt West, in Rotterdam-West.
Ook Vers Beton werd uitgenodigd mee te doen, onder de noemer ‘echte Rotterdammers beschrijven de stad’. Chef kunst & cultuur Vincent Cardinaal stelde een bescheiden bloemlezing samen uit het archief van de website: zeven stukken tekst van zeven auteurs, vormgegeven en gedrukt op even zoveel posters zijn het resultaat. Voor de verandering vertrouwt Vers Beton zijn gedachten niet toe aan het scherm, maar aan de straat. Tot en met 6 oktober 2013 is de expo te zien rondom het Rijnhoutplein en de Van Speykstraat. In totaal zijn er 14 locaties die meedoen. De expositie Echte Rotterdammers is te zien vanaf 12 oktober 2013 in LP2. Meer informatie via de website van Museum Rotterdam.

Tekst van Lennart Pieters - klik op het plaatje om de .pdf met alle posters te downloaden.
Tekst van Lennart Pieters – klik op het plaatje om de .pdf met alle posters te downloaden.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam