Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: Rotterdam World Port (!), World City (?)
Rotterdam is zélf als nieuwsonderwerp ontdekt door zowel binnen- als buitenlandse media. De Volkskrant, Trouw, de BBC en recente documentaires besteden aandacht aan het nieuwe Rotterdamse zelfbewustzijn. Het gaat over een stad van kleinschaligheid, subculturen, innovatief gebruik van leegstand en een sfeer waar veel mogelijk is. In al deze uitlatingen wordt de haven hooguit plichtmatig genoemd.
Toch is de slogan van de stad World Port, World City. Rotterdam heeft een World Port. Dat is, met top noteringen in de diverse havenlijstjes, evident. Maar is een stad die inmiddels kilometers is verwijderd van een ‘World Port’ wel automatisch een ‘World City’? En in hoeverre doet het imago van havenstad eer aan wat de stad op dit moment aantrekkelijk maakt?
Tekst: Bart van der Zande

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes (1985) is illustrator. Ze analyseert gebeurtenissen in de maatschappij en onderzoekt de openbare ruimte. Met zwarte inkt tekent zij hiervan een grafisch, conceptueel beeld.

Profiel-pagina