Ga naar de inhoud

Jaffa: Shoarmasjeik gaat op sjiek

Jaffa Shoarma, sinds 1979 de onbetwiste shoarmasjeik van de Witte de With en omstreken, opent een nieuwe zaak: Jaffa Eten en Drinken. Pal naast de bestaande, maar absoluut geen tweede Jaffa, aldus gastheer Erol Çetinkaya. Iris gaat met hem in gesprek over döner deluxe en het begin van een shoarmaimperium. De kapsalon voorbij. Met foto’s van Annabel Storm.

Een galerij met afbeeldingen

Galerij navigatie
Galerij navigatie pijlen
1 / 6


Shoarma van Jaffa. Wie is er niet nuchter mee geworden na een nachtje doorhalen? De allerliefste shoarma, voor tipsy types in de nacht in een toko waar niet eens alcohol wordt geschonken en voor een rotsvaste clientèle overdag.

Erol Çetinkaya staat aan het roer van Jaffa’s nieuw te openen zusterzaak: Jaffa Eten en Drinken. “Géén ‘Jaffa 2’ dus,” maakt Erol met onvervalst Rotterdams accent direct duidelijk. Na 35 jaar Jaffa op de Witte de With was het tijd om uit te breiden. De zoons van de eigenaren Günbulut willen de zaak overnemen, maar het zijn teveel jongens om in één tent te stoppen. Dus zijn ze op zoek gegaan naar nieuwe locaties. “Het liefst dichtbij de bestaande Jaffa, want de eigenaren houden graag een oogje in het zeil. Met name op de klantvriendelijkheid van het personeel,” aldus Erol.


Wie bij Jaffa komt, zal begrijpen wat Erol daarmee bedoelt. Hoe beschonken de dronkenman ook is, hem wordt altijd vriendelijk een plaats aan een brandschone tafel geboden, alvorens hij zich van de trap naar de vide mag laten lazeren. Dit geldt uiteraard ook voor menig dronkenvrouw, mits zij voor haar pita kaas niet per abuis de naastgelegen Cocosnoot in stapt. Een beginnersfout. ‘t Scheelt slechts een paar meter, maar het is een wereld van verschil.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Een lonkende paaldanseres, wanhopige grasmeester en de ontboezemingen van een fietsjuf

  • Kunst en Cultuur

  Ter ere van de honderdste editie van de talkshow Rotterdam Late Night verschijnt het boek Het gezicht van de stad. Daarin staan honderd Rotterdammers die in de talkshow een ode kregen van presentator Ernest van der Kwast, vergezeld van portretten door fotograaf Aad Hoogendoorn. Een voorpublicatie.

 • Racisme, geweld en onnodig isoleren in Detentiecentrum Rotterdam

  • Vluchtelingen

  In het Detentiecentrum Rotterdam wachten zo’n driehonderd mannen zonder verblijfspapieren op uitzetting. Ze hebben te maken met onnodige visitaties, racisme, lockdowns en geweld. “We maken een instantie gespecialiseerd in gevangenissen en strafrechtelijke vervolging verantwoordelijk voor deze mensen.”

 • Julio Moreno Robles bleef altijd schilderen en zich inzetten voor Nederlandse kunstenaars

  • In Memoriam

  Op 27 maart 2024 overleed de Rotterdamse kunstenaar Julio Moréno Robles, die onder meer kleurrijke Latijns-geïnspireerde schilderijen maakte. Moreno Robles was een stille kracht in de Rotterdamse kunstwereld die altijd bleef schilderen en zich inzette voor de lotsverbetering van beeldend kunstenaars.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Is Rotterdam nog een architectuurstad? De glorieuze wederopbouw, waarmee de stad zich graag op de borst klopt, ligt inmiddels ver achter ons. Wordt Manhattan aan de Maas ook tegenwoordig nieuw leven ingeblazen door gedurfde bouwprojecten of is er een staketsel van marketingslogans nodig om de reputatie van de stad hoog te houden? Kom naar het debat van Vers Beton tijdens de Architectuurmaand!

  Venue: Henketpaviljoen Boijmans
  Datum:
 • Ervaar de Rotterdamse architectuur van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht. Tijdens de derde editie van de Dag én Nacht van de Architectuur zijn er verschillende activiteiten op ruim 30 locaties in de stad. Architecten, gidsen, bewoners en kunstenaars laten je op zaterdag 15 juni de stad zien vanuit frisse en vernieuwende perspectieven met tours, workshops, muziek, film en optredens.

  Datum:
 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam