Ga naar de inhoud

Leefbaar werft ouderen met infomiddag en erwtensoep


Afgelopen zaterdag organiseerde Leefbaar Rotterdam een ‘ouderen-gespreksmiddag’ in de Romeynshof op Ommoord. Een boeiende middag, waar slim op de zorgen van de Rotterdamse ouderen werd ingespeeld. Natuurlijk was de politieke stellingname nooit ver weg, wat heet: de aanwezige ouderen kregen zelfs gratis een gesigneerd exemplaar van het boek Nu ik het opschrijf, word ik weer boos van Ronald Sørensen.
Maar ook werd een oprechte poging gedaan om in te spelen op de noden van de oudjes. Een wijkagent kwam vertellen wat je zelf kan doen om een veilige woonomgeving te creëren. Een notaris legde uit hoe je kan voorkomen dat die ene vervelende neef er met je erfenis vandoor gaat als het in de bovenkamer wat mistig wordt. En een team van Buurtzorg Nederland vertelde hoe de zorg dichter bij de mensen en in de buurt georganiseerd kan worden. Eén en ander werd afgetopt met een heerlijk gratis kopje erwtensoep.
Namens Vers Beton maakte fotograaf Frank Hanswijk van de bijeenkomst een fotoverslag.
Vers Beton volgt komende maanden de verkiezingscampagne op de voet. Van SP-schuursponsjes uitdelen in Spangen tot Leefbaars ledenbijeenkomst in Lombardijen: wij zijn erbij. 

Al 6 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam