Ga naar de inhoud

Rotterdamse kinderkrant Jong010 krijgt financiële steun

Mooi initiatief natuurlijk, de Rotterdamse kinderkrant Jong010: maandelijks lokaal nieuws en achtergronden voor kinderen tussen 8 en 12 jaar in Rotterdam, die bovendien ook hun eigen wijkspecials maken.
Sterker nog: het concept is leuk genoeg voor een eenmalige subsidie van 50 duizend euro, komend uit het Stimuleringsfond voor de Pers. De verantwoording: “De subsidie is verleend op basis van artikel 8.11 van de Mediawet 2008, dat aan het Stimuleringsfonds voor de Pers de mogelijkheid biedt om subsidie in de vorm van een uitkering te verstrekken aan een persorgaan waarvan de continuïteit in gevaar is en dat een activiteitenplan heeft ingediend dat uitzicht biedt op een rendabele exploitatie binnen een redelijke periode. Het Fonds heeft vastgesteld dat dat hier het geval is. De subsidieverlening zal in tranches plaatsvinden en is gekoppeld aan het halen van tussentijdse doelstellingen met betrekking tot de ontwikkeling van het prototype.”
En inderdaad: het Stimuleringsfond van de Pers gaf eerder dit jaar 5 duizend euro aan een ander Rotterdams initiatief dat toentertijd de aanmoedigingsprijs van The Challenge won.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures