Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Kaap-nina-fernande
Beeld door: beeld: Nina Fernande

Als kersverse Rotterdammer fiets ik zwoegend met mijn handen diep weggestopt in de mouwen van mijn jas tegen de wind in de Erasmusbrug over, op weg naar Katendrecht. Ik word verwelkomd door een groot bord met de slogan: ‘Wat ga jij op Katendrecht beleven? Kun jij de Kaap aan?’

Ik weet dat deze slogan een knipoog is naar de roemruchtige geschiedenis van “de Kaap” – haar zeelieden, dansgelegenheden, prostituees en Chinese gemeenschap – maar het klinkt als een schim uit het verleden wanneer ik op deze doordeweekse ochtend een uitgestorven Deliplein, het hart van de wijk, op fiets. Katendrecht heeft een ware metamorfose ondergaan. Oude woningen zijn tegen de grond gehaald of gerenoveerd en er zijn nieuwbouwprojecten opgezet. Hierdoor zijn er ook ‘andere mensen’ op de Kaap komen wonen.

Ik heb een afspraak met Gerda die haar hele leven al op de Kaap woont, om meer te weten te komen hoe de oorspronkelijke bewoners van de Kaap de veranderingen in de wijk ervaren.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Karlijn Schipper

Karlijn Schipper

Karlijn Schipper (1989) studeert sociologie aan de EUR. Ze mag zichzelf pas vanaf september jl. officieel Rotterdammer noemen. Vrienden noemen haar plagerig ‘kosmopoliet’, want van alle kunsten die de mens kan verstaan, verstaat Karlijn de kunst van het reizen het beste.

Profiel-pagina
05_Nina Fernande_integratie

Nina Fernande

Illustrator

Nina Fernande (1987) is een illustrator. Ze woont en werkt in Rotterdam. Als ze niet aan Franstalige chansons werkt, kleurt, faxt en streept ze simpele maar krachtige platen. Ze typeert haar werk als cartoonesk zonder het grafische element te verliezen.

Profiel-pagina