Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: laatste kans om de pop-up restaurants te bezoeken!

Iedere vrijdag helpen de Beste Stuurlui je de vrijmibo en daarna het weekend in. Stuurman Gino van Weenen doet dat met een oproep: bezoek dit weekend nog de pop-up restaurants van het Filmfestival, het is je laatste kans!

De Beste Stuurlui - december 2013
De Beste Stuurlui

De afgelopen weken is Rotterdam op lijstjes van de New York Times en Rough Guides veelvuldig om zijn diverse architectuur geroemd. Maar nog veel veelzijdiger zijn wat mij betreft de Rotterdamse restaurants. Er heerst hier namelijk een ware gastronomische revolutie, de meest recente Michelinsterrenregen is daar het bewijs van.
Maar niet alleen de Michelintoppers dragen bij aan onze culinaire revolutie. Ook een heerlijke bal aan de kade is onderdeel van onze eetcultuur. Een tocht die begint in de Warungs op de West-Kruiskade, via de keukens uit alle delen van de wereld op de Nieuwe Binnenweg tot aan de heerlijk nieuwe restaurants in het Witte de Withkwartier moet welhaast behoren tot één van de meest culinair veelzijdige ter wereld.
Toch weent mijn culinaire hart vandaag een beetje, we zijn immers aangekomen bij het laatste weekend van het filmfestival. Want ik zal de obscure films niet zo missen, die laten zich makkelijk vervangen door een niet minder obscure dansvoorstelling van een Afghaanse choreograaf in De Doelen of de Schouwburg. Ook het vertrek van de buitenlandse gasten die zorgen voor zo’n drukte vind ik best, wat dat betreft deel ik de mening van Martin van Waardenberg, die toeristen liever kwijt dan rijk is. Wat me echter wel pijn doet, is het sluiten van de talloze tijdelijke restaurants in de stad.
Tijdens het filmfestival is de Rotterdamse horeca opeens twee keer zo groot. Zo vind je op het Kruisplein KlubKat in een oude shoarmazaak, en kun je weer eten in de De Unie bij de Tijger Eetclub. In de Cinerama zijn DeliKaatje en LaBru vertegenwoordigd met goed voedsel en cocktails. De Doelen heeft een grote food court waar talloze Rotterdamse ondernemers van Old Scuola tot Treuren een stand hebben. En dan schijnt er ook nog een geheime oesterbar te zijn…
Laat ik daarom een oproep doen aan de iets minder uithuizige Rotterdammer. Kom dit weekend nog je bank af voor een hap in de stad! De Rotterdamse keuken zal zich in al zijn veelzijdigheid aan je voeten werpen.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures