Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Iedere vrijdag helpen de Beste Stuurlui je de vrijmibo en daarna het weekend in. Stuurman Gino van Weenen doet dat met een oproep: bezoek dit weekend nog de pop-up restaurants van het Filmfestival, het is je laatste kans!

De Beste Stuurlui - december 2013
De Beste Stuurlui

De afgelopen weken is Rotterdam op lijstjes van de New York Times en Rough Guides veelvuldig om zijn diverse architectuur geroemd. Maar nog veel veelzijdiger zijn wat mij betreft de Rotterdamse restaurants. Er heerst hier namelijk een ware gastronomische revolutie, de meest recente Michelinsterrenregen is daar het bewijs van.
Maar niet alleen de Michelintoppers dragen bij aan onze culinaire revolutie. Ook een heerlijke bal aan de kade is onderdeel van onze eetcultuur. Een tocht die begint in de Warungs op de West-Kruiskade, via de keukens uit alle delen van de wereld op de Nieuwe Binnenweg tot aan de heerlijk nieuwe restaurants in het Witte de Withkwartier moet welhaast behoren tot één van de meest culinair veelzijdige ter wereld.
Toch weent mijn culinaire hart vandaag een beetje, we zijn immers aangekomen bij het laatste weekend van het filmfestival. Want ik zal de obscure films niet zo missen, die laten zich makkelijk vervangen door een niet minder obscure dansvoorstelling van een Afghaanse choreograaf in De Doelen of de Schouwburg. Ook het vertrek van de buitenlandse gasten die zorgen voor zo’n drukte vind ik best, wat dat betreft deel ik de mening van Martin van Waardenberg, die toeristen liever kwijt dan rijk is. Wat me echter wel pijn doet, is het sluiten van de talloze tijdelijke restaurants in de stad.
Tijdens het filmfestival is de Rotterdamse horeca opeens twee keer zo groot. Zo vind je op het Kruisplein KlubKat in een oude shoarmazaak, en kun je weer eten in de De Unie bij de Tijger Eetclub. In de Cinerama zijn DeliKaatje en LaBru vertegenwoordigd met goed voedsel en cocktails. De Doelen heeft een grote food court waar talloze Rotterdamse ondernemers van Old Scuola tot Treuren een stand hebben. En dan schijnt er ook nog een geheime oesterbar te zijn…
Laat ik daarom een oproep doen aan de iets minder uithuizige Rotterdammer. Kom dit weekend nog je bank af voor een hap in de stad! De Rotterdamse keuken zal zich in al zijn veelzijdigheid aan je voeten werpen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Gino van Weenen

Gino van Weenen

Gino van Weenen (1986) schreef op de basisschool over onderzeehelden. Jaren later is hij organisator van evenementen, kunsteducator en liefhebber van het woord. Bovenal schrijft hij veel over zin en onzin. Hij zou graag eens met je afspreken voor koffie, tenzij je geen koffie lust, dan is het bier.

Profiel-pagina