Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

“Kijk je moet begrijpen, Rotterdam had in die tijd geen automatische aantrekkingskracht, er was niets, er was geen culturele humuslaag, daar moest van bovenaf wat voor georganiseerd worden. Nederland stelde nog niet zoveel voor, dus een internationaal festival was nodig. Het was dus héél goed dat Adriaan van der Staay [directeur van de Rotterdamse Kunst Stichting] het festival heeft opgericht.” Zo blikt Jacques van Heijningen, oud-directeur van het voormalige Rotterdamse filmfonds, Lantaren/Venster én het Nederlands Film Festival, terug op de ontstaansgeschiedenis van het IFFR. We zitten in de guest-area van het festival in de Doelen, om de zoveel tijd komen mensen uit de filmindustrie hem een hand geven. Hij draagt de Erasmusspeld die hij in 2012 voor bewezen diensten heeft gekregen op zijn revers. “Het leukste vind ik om de Erasmusspeld te dragen als ik in Amsterdam ben”.

iffr-rachel_sender_02
Beeld door: beeld: Rachel Sender

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina
sender

Rachel Sender

Illustrator

Rachel Sender (illustrator) is nieuwsgierig naar mensen. Wat doen ze, waarom en hoe? Maar ook wil ze weten hoe wij als mensen ons gedragen in een stedelijke omgeving. Haar werk concentreert zich op die vragen. Dat maakt haar illustraties geschikt voor redactionele toepassingen. Door haar ervaring als grafisch ontwerper gaat ze vrij om met ruimte, verhouding en kleur. Het is fleurig en speels en maakt de kijker op slag medeplichtig.

Profiel-pagina