Ga naar de inhoud

Het IFFR gevoel

Vers Beton vroeg drie van haar beeldmakers om hun IFFR-gevoel vorm te geven. Wat is hun herkenningspunt? Hoe interpreteren ze het festivalgevoel en wat staat symbool voor tien dagen film kijken in Rotterdam?
Victor Wollaert vindt hét IFFR-gevoel bij dimsumrestaurant Paramount, aan de Aert van Nesstraat. Allereerst vanwege de naam – klassieker wordt het bijna niet. Maar tegelijk symboliseert het restaurant volgens hem ook perfect het festivalprogramma: ‘je weet nooit precies wat je besteld hebt. Het is afwachten, en altijd een verrassing’.
IFFR volgens Victor Wollaert
IFFR volgens Victor Wollaert
Anniek Tijmes keek naar het thema van dit jaar. Europa, in al haar facetten. En combineert het met hét symbool van het festival. De bezoeker heeft naar haar mening een dubbele rol. Aan de ene kant wil deze opgaan in het rijke thema, maar aan de andere zijde blijft deze ook altijd een beetje buitenstaander. En toch. Ofschoon het publiek vooral in de luie zetel zit en de films ondergaat, laat het publiek zich ook weer niet makkelijk temmen.
IFFR volgens Anniek Tijmes
IFFR volgens Anniek Tijmes
De derde beeldmaker is Florian Braakman. Na de film Ping Pong Summer bezocht hij het aansluitende tafeltennistoernooi in de foyer van de Schouwburg. Voor hem het IFFR in optima forma – films die ook buiten de zalen verder worden uitgedragen door het festival én de bezoeker.
IFFR volgens Florian Braakman
IFFR volgens Florian Braakman

 

 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Op 22 juni 2024 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag. Deze dag is een perfect moment om kennis te maken met architecten, meer te leren over de achtergrond en werkwijze van de verschillende bureaus en elkaar te ontmoeten.

  Venue: bureaus verspreid door Rotterdam
  Datum:
 • Herontdek het Museumpark met een speciale route! Deze leid je via landmerken door het park, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers.

  Venue: Museumpark Rotterdam
  Datum:
 • Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.

  Venue: Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • As our Rotterdam team expands, we are looking for an experienced PR and Communication professional who can help us communicate our mission and results to clients, stakeholders, and the public. You will create overall branding and editorial for reports and publications, manage our social media channels, and create written and visual content for press releases, newsletters, and website updates, amongst others. Furthermore, you assist with graphic design, lead event participation, and seek press opportunities to promote our projects.

 • De Academie voor Bouwkunsten is op zoek naar een Opleidingscoördinator Stedenbouw (0,4-0,6 fte) die het team van vaste coördinatoren vanaf september 2024 komt versterken.

 • Stichting het Park in Rotterdam onderhoudt het Park met hoge kwaliteit met een team hoveniers. Vanuit het Parkpaviljoen maken we een cultureel en educatief programma op het snijvlak van cultuur en natuur met onder andere exposities, poëzie, muziek, lezingen en wandelingen. Het programma en hoveniers team opereert vanuit het Parkpaviljoen in het Park. Het doel van de stichting is om alle bewoners en bezoekers van Rotterdam te verwelkomen en te laten genieten van deze prachtige plek. 

 • Bekijk alle vacatures