Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: Romantisch Rotterdam bestaat!

Een heel erg romantisch imago kent Rotterdam niet. Inge Spaander is het daar niet mee eens. Omdat het vandaag Valentijnsdag is, breekt zij een lans voor het romantische Rotterdam.

DBS februari
DBS februari

Top tien noteringen in diverse internationale tiplijstjes ten spijt; de gemiddelde toerist verkiest de romantische aanblik van de herenhuizen langs Amsterdamse grachten boven Rotterdam. Liever geen hoogbouw of de anonieme straten van Rotterdam-West. Zuid is sowieso te ver weg. Ook de Rotterdammer zelf klaagt. De wind waait altijd en overal, we sterven eerder door de slechte luchtkwaliteit en met een beetje pech worden we dan pas tien jaar later gevonden. Rotterdam is koud en anoniem.
Goed, het is hier misschien Parijs of Amsterdam niet, maar ook in Rotterdam ligt de liefde op straat! Ook hier kun je de romantiek hoogtij laten vieren.
Met dank aan het Stadsinitiatief kan er voortaan iedere winter samen geschaatst worden op onze eigen schaatsbaan. In de hippe straten van noord stuit je deze dagen op prachtige lichtkunstwerken van onder meer Daan Roosegaarde, onderdeel van Route du Nord Light.
Voor de natuurliefhebber is er al sinds jaar en dag het geheime tuintje net buiten Het Park, waar je op een houten bankje samen naar vrijende kikkers kunt kijken. Jazzcafé Dizzy is weer open en biedt een perfect podium voor eerste dates. En mooie gedichten om nog verliefder van te worden zijn er overal: in café De Schouw , in de Rotterdamse Dichtkunstkrant die gratis werd uitgedeeld de afgelopen dagen en in fel neonlicht om ons heen.
En het wordt alleen maar mooier in romantisch Rotterdam. De grandeur van de Eiffeltoren evenaren zal niet lukken, maar als het aan ondernemer Perry Oerlemans ligt kunnen we binnen een jaar met onze geliefde op de foto in een kuipje van een echt Rotterdams reuzenrad.
Vandaag is het Valentijnsdag. Voor wie in Rotterdam de Parijse ‘amour’ wil ervaren zijn er volop mogelijkheden. Koop bijvoorbeeld een slotje bij de schoenmaker in metrostation Beurs en pak de metro naar Delfshaven. Loop rond in ons eigen kleine stukje grachtengordel bij de sprookjesachtige Tovenaarstunnel en wandel dan samen naar de Lage Erfbrug. Bind samen jullie slotje aan de roze draden van de Rotterdamse ‘lock of love’ en gooi het sleuteltje in het water. Kus elkaar met de Euromast op de achtergrond.
Of vier de liefde op z’n Rotterdams. Zeurend en rauw. In de kroeg, met een goed feestje, zoals bijvoorbeeld in Bar.

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Wat een kritiekloos stukje horeca-PR zeg.

  Leuk zo’n manifest, dat je wat wil, met je site. Moet je het alleen nog even doen.

  Ik neeem aan dat je niet echt docent bent, een codent wordt geacht iets te melden te hebben, wat ook enigszins objectief is. En de ex-Deeldertent,. K-tjsing alaaf, daar is ie weer. De beste man is inmiddels hevig aan het bejaardenhuis toe, dat ie aow’er is heb ik feitelijk ergens gehoord.

  Anyway vrijdag jl was ik een minuut in bed op de coolsingel, en als dat de nieuwe stijl horeca is (discotheekmeubilair in restaurantsetting, bier 260, chaggo figuratiemokkels en aantal echte vlees en bloed bezoekers meanderend rond de nul) .. mogen ze blij zijn als ze drie maanden overleven. De liefde ondersteunen is dan nog veel verder weg.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Harry Hamelink wint de Cultuurpenning 2023: “In mijn werk is het altijd gáán”

  • Kunst en Cultuur

  Harry Hamelink, directeur van Motel Mozaïque en organisator van festival Parfum de BoemBoem, nam dit jaar de Cultuurpenning in ontvangst. “Deze prijs dwingt me stil te staan bij wat er allemaal is gebeurd de afgelopen jaren.”

 • De muur als politiek medium

  • Kunst en Cultuur

  Muurkunst maakt steden leesbaar, het vertelt je iets over de maatschappelijke thema’s die er spelen. Het is het meest laagdrempelige canvas waar kinderen en jongeren zich op kunnen uitdrukken. In deze Talk of the Town zingt Siebe Thissen een lofzang op street art, murals en graffiti.

 • Door het Arab Film Festival en de aardbeving in Marokko besefte ik: mijn moeder is een Atlasleeuwin

  • Kunst en Cultuur

  De aardbeving in Marokko heeft ook impact op de familie van Amal Akbour. Haar zeventigjarige moeder wil ter plekke gaan helpen. Het doet Akbour denken aan de vrijgevochten vrouwen die ze op het witte doek tijdens het Arab Film Festival zag.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam