Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Een heel erg romantisch imago kent Rotterdam niet. Inge Spaander is het daar niet mee eens. Omdat het vandaag Valentijnsdag is, breekt zij een lans voor het romantische Rotterdam.

DBS februari
DBS februari

Top tien noteringen in diverse internationale tiplijstjes ten spijt; de gemiddelde toerist verkiest de romantische aanblik van de herenhuizen langs Amsterdamse grachten boven Rotterdam. Liever geen hoogbouw of de anonieme straten van Rotterdam-West. Zuid is sowieso te ver weg. Ook de Rotterdammer zelf klaagt. De wind waait altijd en overal, we sterven eerder door de slechte luchtkwaliteit en met een beetje pech worden we dan pas tien jaar later gevonden. Rotterdam is koud en anoniem.
Goed, het is hier misschien Parijs of Amsterdam niet, maar ook in Rotterdam ligt de liefde op straat! Ook hier kun je de romantiek hoogtij laten vieren.
Met dank aan het Stadsinitiatief kan er voortaan iedere winter samen geschaatst worden op onze eigen schaatsbaan. In de hippe straten van noord stuit je deze dagen op prachtige lichtkunstwerken van onder meer Daan Roosegaarde, onderdeel van Route du Nord Light.
Voor de natuurliefhebber is er al sinds jaar en dag het geheime tuintje net buiten Het Park, waar je op een houten bankje samen naar vrijende kikkers kunt kijken. Jazzcafé Dizzy is weer open en biedt een perfect podium voor eerste dates. En mooie gedichten om nog verliefder van te worden zijn er overal: in café De Schouw , in de Rotterdamse Dichtkunstkrant die gratis werd uitgedeeld de afgelopen dagen en in fel neonlicht om ons heen.
En het wordt alleen maar mooier in romantisch Rotterdam. De grandeur van de Eiffeltoren evenaren zal niet lukken, maar als het aan ondernemer Perry Oerlemans ligt kunnen we binnen een jaar met onze geliefde op de foto in een kuipje van een echt Rotterdams reuzenrad.
Vandaag is het Valentijnsdag. Voor wie in Rotterdam de Parijse ‘amour’ wil ervaren zijn er volop mogelijkheden. Koop bijvoorbeeld een slotje bij de schoenmaker in metrostation Beurs en pak de metro naar Delfshaven. Loop rond in ons eigen kleine stukje grachtengordel bij de sprookjesachtige Tovenaarstunnel en wandel dan samen naar de Lage Erfbrug. Bind samen jullie slotje aan de roze draden van de Rotterdamse ‘lock of love’ en gooi het sleuteltje in het water. Kus elkaar met de Euromast op de achtergrond.
Of vier de liefde op z’n Rotterdams. Zeurend en rauw. In de kroeg, met een goed feestje, zoals bijvoorbeeld in Bar.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Inge Spaander

Inge Spaander

Inge Spaander (1981) doceert, schrijft en redigeert. Rotterdam, onderwijs, kunst en cultuur liggen haar na aan het hart. Haar mond stroomt er regelmatig van over.

Profiel-pagina
avatar-renee-westerink

Renée Westerink

Wat Renée het liefst zou willen, is de wereld wat meer kleur geven. Daar werkt ze dan ook hard aan – achter de naaimachine, de tekentafel of de computer. Beeld, vorm en kleur zijn haar gereedschap.

Profiel-pagina