Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: Romantisch Rotterdam bestaat!

Een heel erg romantisch imago kent Rotterdam niet. Inge Spaander is het daar niet mee eens. Omdat het vandaag Valentijnsdag is, breekt zij een lans voor het romantische Rotterdam.

DBS februari
DBS februari

Top tien noteringen in diverse internationale tiplijstjes ten spijt; de gemiddelde toerist verkiest de romantische aanblik van de herenhuizen langs Amsterdamse grachten boven Rotterdam. Liever geen hoogbouw of de anonieme straten van Rotterdam-West. Zuid is sowieso te ver weg. Ook de Rotterdammer zelf klaagt. De wind waait altijd en overal, we sterven eerder door de slechte luchtkwaliteit en met een beetje pech worden we dan pas tien jaar later gevonden. Rotterdam is koud en anoniem.
Goed, het is hier misschien Parijs of Amsterdam niet, maar ook in Rotterdam ligt de liefde op straat! Ook hier kun je de romantiek hoogtij laten vieren.
Met dank aan het Stadsinitiatief kan er voortaan iedere winter samen geschaatst worden op onze eigen schaatsbaan. In de hippe straten van noord stuit je deze dagen op prachtige lichtkunstwerken van onder meer Daan Roosegaarde, onderdeel van Route du Nord Light.
Voor de natuurliefhebber is er al sinds jaar en dag het geheime tuintje net buiten Het Park, waar je op een houten bankje samen naar vrijende kikkers kunt kijken. Jazzcafé Dizzy is weer open en biedt een perfect podium voor eerste dates. En mooie gedichten om nog verliefder van te worden zijn er overal: in café De Schouw , in de Rotterdamse Dichtkunstkrant die gratis werd uitgedeeld de afgelopen dagen en in fel neonlicht om ons heen.
En het wordt alleen maar mooier in romantisch Rotterdam. De grandeur van de Eiffeltoren evenaren zal niet lukken, maar als het aan ondernemer Perry Oerlemans ligt kunnen we binnen een jaar met onze geliefde op de foto in een kuipje van een echt Rotterdams reuzenrad.
Vandaag is het Valentijnsdag. Voor wie in Rotterdam de Parijse ‘amour’ wil ervaren zijn er volop mogelijkheden. Koop bijvoorbeeld een slotje bij de schoenmaker in metrostation Beurs en pak de metro naar Delfshaven. Loop rond in ons eigen kleine stukje grachtengordel bij de sprookjesachtige Tovenaarstunnel en wandel dan samen naar de Lage Erfbrug. Bind samen jullie slotje aan de roze draden van de Rotterdamse ‘lock of love’ en gooi het sleuteltje in het water. Kus elkaar met de Euromast op de achtergrond.
Of vier de liefde op z’n Rotterdams. Zeurend en rauw. In de kroeg, met een goed feestje, zoals bijvoorbeeld in Bar.

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Wat een kritiekloos stukje horeca-PR zeg.

  Leuk zo’n manifest, dat je wat wil, met je site. Moet je het alleen nog even doen.

  Ik neeem aan dat je niet echt docent bent, een codent wordt geacht iets te melden te hebben, wat ook enigszins objectief is. En de ex-Deeldertent,. K-tjsing alaaf, daar is ie weer. De beste man is inmiddels hevig aan het bejaardenhuis toe, dat ie aow’er is heb ik feitelijk ergens gehoord.

  Anyway vrijdag jl was ik een minuut in bed op de coolsingel, en als dat de nieuwe stijl horeca is (discotheekmeubilair in restaurantsetting, bier 260, chaggo figuratiemokkels en aantal echte vlees en bloed bezoekers meanderend rond de nul) .. mogen ze blij zijn als ze drie maanden overleven. De liefde ondersteunen is dan nog veel verder weg.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Rotterdam heeft in hiphop haar hart gevonden

  • Kunst en Cultuur

  Stijgende temperaturen, een smeltend ontwakende stad, zoemende terrassen en de muziek van Winne in je oor. ‘Zomerdier’ Jonasz Dekkers heeft de lente in zijn bol. Lees zijn ode aan hiphop en aan Rotterdam in de zomer.

 • Ctrl-P kan niet op tegen het ambacht van de drukkerij

  • Kunst en Cultuur

  Rotterdam is een uitgesproken grafische stad, met street art op de muren en postercampagnes in de straat. Maar wie zet dat eigenlijk allemaal op papier? Abe Minnema ging op zoek naar het verhulde ambacht van de drukkerij.

 • Rotterdam wijkt af – laten we dat zo houden

  • Kunst en Cultuur

  Ter ere van de Boekenweek buigt dichter en publicist Frank Keizer zich in dit essay over de literaire en culturele staat van de stad. En die is deplorabel, volgens Keizer.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • In dit avondprogramma bespreken we hoe het mondiale voedselsysteem zich manifesteert, welke rol Nederland daarin speelt, hoe kwetsbaar het is en of de grenzen ervan inmiddels bereikt zijn?

  Venue: Keilepand
  Datum:
 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Investeer jij binnenkort in de toekomst van de volgende generaties door betaalbare woningen te ontwikkelen in Rotterdam? 

 • De Medewerker Verhuur en Evenementen draagt ter ondersteuning van en in samenwerking met de Coördinator Horeca, Verhuur en Publieksservice zorg voor de realisatie van commerciële en culturele verhuuractiviteiten in theaterzalen en andere ruimtes van Jeugdtheater Hofplein. Gastvrijheid is daarbij belangrijk en het is prettig als je initiatief neemt om bestaande werkwijzen te verbeteren. 

 • Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren we universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. We zijn verslaafd aan ons publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit ons lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

 • Bekijk alle vacatures