Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: Steeds meer internationale bedrijven vestigen zich in Rotterdam als goedkope, “no-nonsense” stad. Met China voorop.
Gedurende de laatste raadsperiode is het aantal internationale bedrijven dat in Rotterdam is gevestigd wederom gegroeid. De meeste nieuwkomers zijn gerelateerd aan de haven en haven georiënteerde activiteiten maar ook in de creatieve en medische sector zijn er nieuwe bedrijven uit het buitenland naar onze stad gekomen. Het grootste deel van de aanwas van bedrijven is afkomstig uit Azië met als koploper, niet geheel onverwacht, China. De goede toegankelijkheid van de stad, het internationale netwerk en de “no-nonsense” zakelijke mentaliteit (echt waar) worden genoemd als belangrijke reden om hier te vestigen. Bovendien lijkt de grote hoeveelheid leegstand ook een voordeel te hebben want de lage prijzen en de ruime keuze aan kantoor ruimtes zijn ook een grote pré gebleken. Goed nieuws, hoewel ik hoop dat in de nabije toekomst bedrijven zich gaan vestigen in Rotterdam door de aanwezigheid van veel talenten en de uitstekende leefomgeving voor hun medewerkers.
Tekst: Bart van der Zande

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes (1985) is illustrator. Ze analyseert gebeurtenissen in de maatschappij en onderzoekt de openbare ruimte. Met zwarte inkt tekent zij hiervan een grafisch, conceptueel beeld.

Profiel-pagina