Ga naar de inhoud

NieuwsBeeld: Aantal internationale bedrijven groeit in Rotterdam

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: Steeds meer internationale bedrijven vestigen zich in Rotterdam als goedkope, “no-nonsense” stad. Met China voorop.
Gedurende de laatste raadsperiode is het aantal internationale bedrijven dat in Rotterdam is gevestigd wederom gegroeid. De meeste nieuwkomers zijn gerelateerd aan de haven en haven georiënteerde activiteiten maar ook in de creatieve en medische sector zijn er nieuwe bedrijven uit het buitenland naar onze stad gekomen. Het grootste deel van de aanwas van bedrijven is afkomstig uit Azië met als koploper, niet geheel onverwacht, China. De goede toegankelijkheid van de stad, het internationale netwerk en de “no-nonsense” zakelijke mentaliteit (echt waar) worden genoemd als belangrijke reden om hier te vestigen. Bovendien lijkt de grote hoeveelheid leegstand ook een voordeel te hebben want de lage prijzen en de ruime keuze aan kantoor ruimtes zijn ook een grote pré gebleken. Goed nieuws, hoewel ik hoop dat in de nabije toekomst bedrijven zich gaan vestigen in Rotterdam door de aanwezigheid van veel talenten en de uitstekende leefomgeving voor hun medewerkers.
Tekst: Bart van der Zande

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • NieuwsBeeld: De Hef

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. In deze laatste aflevering krijgt de Hef een grondige opknapbeurt.

 • NieuwsBeeld: Rotterdam heeft genoeg aan Rotterdam, Amsterdam

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: Rotterdamse trots naar aanleiding van een Amsterdamse column. Of toch ook weer niet.

 • NieuwsBeeld: Een boom voor alle dichters

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: een plataan aan de Westersingel is voortaan ‘het Graf van de Onbekende Dichter’, een monument.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam