Ga naar de inhoud

NieuwsBeeld: Culinaire grenzen verleggen in de Hofboogjes

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: Sterrenchef François Geurds opent een Food Lab in de Hofboogjes.
Sterrenchef François Geurds, van het twee Michelin-sterren tellende restaurant FG, stond natuurlijk al bekend om zijn experimentele kookkunsten en sensationele smaakcombinaties. Nu opent de chef het eerste culinaire laboratorium van Nederland. In de Hofboogjes! In het lab, uitgerust met geavanceerde apparatuur zoals een soxhlet en een rotatiefilmverdamper, gaat hij samen met bevriend laborant Danny Dukers op zoek naar nieuwe smaken en structuren. Eén creatie is al een feit: zalm in een zoutkorst, gepekeld in filterkoffie. In het naastgelegen, laagdrempelige FG Food Labs Restaurant kunnen gasten de spannende resultaten proeven.
 Tekst: Karin Koolen

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

  • NieuwsBeeld: De Hef

    • Nieuwsbeeld

    Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. In deze laatste aflevering krijgt de Hef een grondige opknapbeurt.

  • NieuwsBeeld: Rotterdam heeft genoeg aan Rotterdam, Amsterdam

    • Nieuwsbeeld

    Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: Rotterdamse trots naar aanleiding van een Amsterdamse column. Of toch ook weer niet.

  • NieuwsBeeld: Een boom voor alle dichters

    • Nieuwsbeeld

    Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: een plataan aan de Westersingel is voortaan ‘het Graf van de Onbekende Dichter’, een monument.

  • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam