Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: Sterrenchef François Geurds opent een Food Lab in de Hofboogjes.
Sterrenchef François Geurds, van het twee Michelin-sterren tellende restaurant FG, stond natuurlijk al bekend om zijn experimentele kookkunsten en sensationele smaakcombinaties. Nu opent de chef het eerste culinaire laboratorium van Nederland. In de Hofboogjes! In het lab, uitgerust met geavanceerde apparatuur zoals een soxhlet en een rotatiefilmverdamper, gaat hij samen met bevriend laborant Danny Dukers op zoek naar nieuwe smaken en structuren. Eén creatie is al een feit: zalm in een zoutkorst, gepekeld in filterkoffie. In het naastgelegen, laagdrempelige FG Food Labs Restaurant kunnen gasten de spannende resultaten proeven.
Tekst: Karin Koolen
Gerelateerde inhoud
Steun onafhankelijke journalistiek
Als abonnee van Vers Beton kun je alle artikelen onbeperkt lezen en delen met je eigen netwerk.
Nog geen reactie — begin de discussie!