Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Liever een mond vol mening dan een mond vol bitterbal tijdens de vrijmibo? De Beste Stuurlui helpt u met prikkelende gespreksstof het weekend in. Stuurman Nabil Bantal verbaast zich over de geringe opkomst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

DBS februari
DBS februari

U bestaat niet.
In Rotterdam zijn we koploper van verkeerde lijsten: onze kinderen zijn slecht af, we leven gemiddeld korter ten opzichte van inwoners van andere vergelijkbare steden. Als je wat minder geluk hebt, lever je tien jaar in. De luchtkwaliteit in onze stad heeft niet alleen de aandacht van lokale actiegroepen, ook de Europese Unie heeft haar vragen over de luchtvervuiling binnen deze stadsgrenzen. De jeugdwerkloosheid neemt toe, veel mensen leven hier in armoede, en als Rotterdammers naar het ziekenhuis moeten, zijn ze relatief veel kwijt.
Genoeg redenen om te gaan stemmen. En toch is een historisch laag percentage op komen draven. Dat is triest en tast de fundamentele waarde van onze democratie aan. We nemen haar niet meer serieus.
Een aantal mensen ging desondanks met de stempas in de hand en het hart vol vertrouwen op weg naar de lokale stembus. Daar aangekomen, klaar om alle frustraties van de afgelopen jaren recht te zetten, kregen sommigen te horen dat ze ‘wellicht dood zijn’. In andere woorden: u bestaat niet. Het is te triest voor woorden dat mensen die de democratie nog wel serieus nemen, zo het stemrecht wordt ontnomen.
Wellicht is het een idee om het stemmen niet te beperken tot één dag, maar een week, zodat deze zaken recht gezet kunnen worden. Wie weet is de opkomst dan ook hoger. Een app waarmee ik kan inloggen met mijn DigiD is wat mij betreft ook een optie. Als we massaal bankieren via onze telefoon, kunnen we op die manier vast ook stemmen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Nabil Bantal

Nabil Bantal

Nabil Bantal (1979) verhuisde in 2001 naar Rotterdam om daar geneeskunde te studeren. Hij werkt als huisarts en leert Rotterdam elke dag beter kennen door de verhalen van patiënten. Zijn interesses liggen, niet zo verwonderlijk, op het gebied van gezondheidszorg, communicatie en culturele diversiteit.

Profiel-pagina