Ga naar de inhoud

Leefbaar Rotterdam de grootste? Dat wisten we al máánden!

Op 17 oktober zeiden we het al: Leefbaar Rotterdam wordt de grootste. Gedetailleerd onderzoek van promovendus Joost Smits voor Vers Beton wees toen uit dat de wit-groenen het Stadhuis zouden overnemen. Lees hier terug waarom het toen al bekend was dat Leefbaar Rotterdam zou winnen.

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Nog erger is dat er slechts 44% het de moeite waard vond om langs de stembus te gaan! Rotterdammerts………!
  Wat doet jullie nouw???

  Het is een ramp voor de stad dat we zo weinig nieuws krijgen over wat er gebeurd op het Stadhuis. Uit het oog uit het hart….
  Hopelijk doet Vers feston regelmatig verslag van de coalitievorming??
  Ik ben wel uitermate nieuwsgierig hoe dit verder gaat….

 • Inderdaad dat was ook wel duidelijk dat LR de grootste zou worden. In mijn bijdrage waarom ik geen kandidaat voor leefbaar meer wilde zijn heb ik ook nog gezegd dat leefbaar met dit verkiezingsprogramma niet meer dan 15 zetels zou gaan halen. Ook heb ik voorspeld dat dit verkiezingsprogramma NIDA 1 tot 2 zetels zou opleveren.

  De vraag was nooit of LR de verkiezingen zouden gaan winnen. De vraag was met hoeveel zetels. Een ander verkiezingsprogramma had een mogelijke 16 a 17 zetels opgeleverd, was mijn stelling. Afstand nemen van de PVV zou daar aan hebben bijgedragen. Ten tijde van de ledenvergadering van LR werd door mij een motie ingediend die voorstelde om afstand te nemen van de PVV. Deze motie werd ontraden door het bestuur en verworpen. Het feit dat Eerdmans vlak voor de verkiezing alsnog afstand nam van de anti Islam sticker actie was dus mosterd na de maaltijd.

  Ik begrijp de euforie bij LR dan ook niet zo goed. De coalitie verliest 7 zetels en LR haalt daar niet 1 zetel van binnen.
  Dan reist dus de vraag of er feest wordt gevierd omdat de pvda zo zwaar heeft verloren. Als dat zo is is dat naar mijn mening een verkeerd uitgangspunt. LR heeft een vast electoraat van 14 zetels. Dat heeft men gehaald en 4 jaar oppositie heeft derhalve geen enkele winst opgeleverd.

  Al met al wordt formeren lastig en zijn 14 zetels niet voldoende om het LR programma er in zijn geheel door te krijgen.
  En waarschijnlijk is dat maar goed ook.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Ben jij op zoek naar een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid? Heb je ervaring met maatschappelijke en culturele projecten en ben je in staat om zelfstandig te werken terwijl je het overzicht en structuur behoudt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Investeer jij binnenkort in de toekomst van de volgende generaties door betaalbare woningen te ontwikkelen in Rotterdam? 

 • Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren we universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. We zijn verslaafd aan ons publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit ons lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

 • Bekijk alle vacatures