Ga naar de inhoud

Leefbaar Rotterdam de grootste? Dat wisten we al máánden!

Op 17 oktober zeiden we het al: Leefbaar Rotterdam wordt de grootste. Gedetailleerd onderzoek van promovendus Joost Smits voor Vers Beton wees toen uit dat de wit-groenen het Stadhuis zouden overnemen. Lees hier terug waarom het toen al bekend was dat Leefbaar Rotterdam zou winnen.

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Nog erger is dat er slechts 44% het de moeite waard vond om langs de stembus te gaan! Rotterdammerts………!
  Wat doet jullie nouw???

  Het is een ramp voor de stad dat we zo weinig nieuws krijgen over wat er gebeurd op het Stadhuis. Uit het oog uit het hart….
  Hopelijk doet Vers feston regelmatig verslag van de coalitievorming??
  Ik ben wel uitermate nieuwsgierig hoe dit verder gaat….

 • Inderdaad dat was ook wel duidelijk dat LR de grootste zou worden. In mijn bijdrage waarom ik geen kandidaat voor leefbaar meer wilde zijn heb ik ook nog gezegd dat leefbaar met dit verkiezingsprogramma niet meer dan 15 zetels zou gaan halen. Ook heb ik voorspeld dat dit verkiezingsprogramma NIDA 1 tot 2 zetels zou opleveren.

  De vraag was nooit of LR de verkiezingen zouden gaan winnen. De vraag was met hoeveel zetels. Een ander verkiezingsprogramma had een mogelijke 16 a 17 zetels opgeleverd, was mijn stelling. Afstand nemen van de PVV zou daar aan hebben bijgedragen. Ten tijde van de ledenvergadering van LR werd door mij een motie ingediend die voorstelde om afstand te nemen van de PVV. Deze motie werd ontraden door het bestuur en verworpen. Het feit dat Eerdmans vlak voor de verkiezing alsnog afstand nam van de anti Islam sticker actie was dus mosterd na de maaltijd.

  Ik begrijp de euforie bij LR dan ook niet zo goed. De coalitie verliest 7 zetels en LR haalt daar niet 1 zetel van binnen.
  Dan reist dus de vraag of er feest wordt gevierd omdat de pvda zo zwaar heeft verloren. Als dat zo is is dat naar mijn mening een verkeerd uitgangspunt. LR heeft een vast electoraat van 14 zetels. Dat heeft men gehaald en 4 jaar oppositie heeft derhalve geen enkele winst opgeleverd.

  Al met al wordt formeren lastig en zijn 14 zetels niet voldoende om het LR programma er in zijn geheel door te krijgen.
  En waarschijnlijk is dat maar goed ook.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures