Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse Nieuws. Deze week: Museum Rotterdam trekt aan de bel over de voortdurende vertraging van de bouw van hun beoogde nieuwe onderkomen, Forum Rotterdam.
Museum Rotterdam, dat na hun vertrek uit het Schielandshuis en de Dubbelde Palmboom een zwervend bestaan leidt, zou graag museumruimte huren in de nog te bouwen kubus. De onderhandelingen met ontwikkelaar MultiVastgoed hebben tot op heden echter nog tot nergens toe geleid. Na eerdere berichten dat de bouw van de gigantische kubus van start gegaan was, blijkt MultiVastgoed namelijk nog steeds te wachten op een definitieve overeenkomst met één van de belangrijkste huurders.
Ondertussen lijkt Museum Rotterdam met een tentoonstelling in Las Palmas, een straatexpositie in het Oude Westen en een pop-up museum in een voormalige shaormazaak aan het Kruisplein, zichtbaarder en vitaler dan ooit. Misschien wel helemaal zo gek nog niet, zo’n zwervend museum.
Tekst: Sereh Mandias

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes (1985) is illustrator. Ze analyseert gebeurtenissen in de maatschappij en onderzoekt de openbare ruimte. Met zwarte inkt tekent zij hiervan een grafisch, conceptueel beeld.

Profiel-pagina