Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: Dirk kom terug

Van de week stond de Zwart Janstraat op zijn kop vanwege de opening van de Fenerbahçe fanshop. Dirk Kuijt opende de winkel, maar moest op een gegeven vluchten via de achtertuin van de ouders van stuurvrouwe Tara. Zij breekt een lans voor Dirk, als hij ooit weer terug wilt komen naar Feyenoord.

DBS februari
DBS februari

Ik ben al tien jaar heimelijk verliefd op Dirk Kuijt. Mijn vriendinnen vonden dit gegeven dusdanig lachwekkend dat ze ooit de lelijkste foto die ze konden vinden in een weerzinwekkende zelfgemaakte lijst stopten als cadeau. Deze heb ik onlangs, nadat ik hem een decennium lang had meeverhuisd, weggedaan. Zijn afscheidsposter hangt nog altijd fier op de deur van mijn studeerkamer. Graziano Pellè is geen straf om naar te kijken, maar het gevoel dat ik krijg van Dirk zijn vrolijke twinkeloogjes is onbetaalbaar.
Maandag stond hij ineens in de achtertuin van mijn ouderlijk huis, op de Gerard Scholtenstraat. Door de massale toestroom van Fenerbahçe-fans moest hij vertrekken via de achterdeur. (Nadat hij eerst had geprobeerd om de massa voor de deur van de winkel tot bedaren te brengen, brave borst als hij is.) Wat een wereldstad is Rotterdam toch. De eerste Europese fanshop van Fenerbahçe, gewoon in het Oude Noorden. Van het interview dat hij die dag gaf aan Rijnmond kreeg ik een brok in mijn keel. “Iedereen weet dat mijn hart bij Feyenoord ligt. Hopelijk ligt in de toekomst de weg nog open. Dat ik een Feyenoordman ben en blijf, dat zal altijd zo wezen.”
Voor mij is Dirk Kuijt de belichaming van Feyenoord: doorzettingsvermogen, kracht en onvoorwaardelijke liefde. Martin van Geel mag dan wel vinden dat de deur niet altijd open blijft voor Dirk, van mij mag hij terugkomen. Anytime.
Bovendien kan hij iets wat veel politici niet lukt: een brug vormen tussen twee groepen in de samenleving die nochtans redelijk langs elkaar heen leven: Turkse en autochtone Nederlanders. Uit de volgende reactie op PowNed blijkt dat geen overbodige luxe. “Kan je nagaan hoeveel Turken hier wonen als een fanshop al rendabel lijkt te zijn. Willen we meer of minder buitenlanders? Nou, ik in ieder geval minder of liever geen één.” De toon past binnen de landelijke berichtgeving, die voornamelijk negatief was gericht op de ‘Turkse relschoppers’.
Deze Spartaan op RTV Rijnmond ziet het anders: “Wees blij dat ze voor Fenerbache zijn, de meeste allochtonen die niets met Rotterdam hebben, maar er wel wonen, zijn voor 020.” Met Dirk Kuijt in de spits krijgen we dat nieuwe stadion denk ik in no time uitverkocht. Daarom zeg ik: Dirk, kom terug! (En liever sneller dan later, als het even kan.)

Al 8 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures