Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Zojuist is bekend geworden dat Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA een akkoord op hoofdlijnen hebben bereikt. Tegelijk werd bekend dat de ChristenUnie-SGP niet bereid is om het aanstaande college op voorhand van (gedoog)steun te garanderen. “Hoewel de ChristenUnie-SGP op hoofdlijnen in kan stemmen met een groot deel van het concept coalitieakkoord, is het verschil van mening op enkele cruciale onderwerpen te groot om geheel geloofwaardig en zonder gewetensbezwaren een handtekening te zetten onder dit akkoord”, schrijven de Christenen op hun website. Driemaal raden wat die gewetensbezwaren van Setkin Sies, zoon van de oprichtster van de eerste Rotterdamse voedselbank, precies zijn.
Dat betekent dat Leefbaar, D66 en CDA met de smalst mogelijke meerderheid van 23 van de 45 raadszetels gaan besturen. En dat met raadsleden als Dries Mosch van Leefbaar en Jos Verveen van D66 in de raad. Onafhankelijke denkers volgens de één, dwarsliggers volgens de ander – en beiden werden ze enkele maanden geleden door hun partijleiding buitenspel gezet. Zal dat wel goed gaan?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina