Ga naar de inhoud

Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA zijn eruit

Zojuist is bekend geworden dat Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA een akkoord op hoofdlijnen hebben bereikt. Tegelijk werd bekend dat de ChristenUnie-SGP niet bereid is om het aanstaande college op voorhand van (gedoog)steun te garanderen. “Hoewel de ChristenUnie-SGP op hoofdlijnen in kan stemmen met een groot deel van het concept coalitieakkoord, is het verschil van mening op enkele cruciale onderwerpen te groot om geheel geloofwaardig en zonder gewetensbezwaren een handtekening te zetten onder dit akkoord”, schrijven de Christenen op hun website. Driemaal raden wat die gewetensbezwaren van Setkin Sies, zoon van de oprichtster van de eerste Rotterdamse voedselbank, precies zijn.
Dat betekent dat Leefbaar, D66 en CDA met de smalst mogelijke meerderheid van 23 van de 45 raadszetels gaan besturen. En dat met raadsleden als Dries Mosch van Leefbaar en Jos Verveen van D66 in de raad. Onafhankelijke denkers volgens de één, dwarsliggers volgens de ander – en beiden werden ze enkele maanden geleden door hun partijleiding buitenspel gezet. Zal dat wel goed gaan?

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Het belang van samen stad maken: ‘Bewoners krijgen er een enorm democratisch zelfvertrouwen van’

  • Politiek

  Hoe zorgen we ervoor dat iedereen inspraak heeft in de stad? Tijdens het Stadmakerscongres legt presentator Sanne Poot deze vraag – en meer – voor aan universitair docent Urban Planning Nanke Verloo, Peter Zuurbier van actiegroep De Esch, Eva Rovers van Bureau Burgerberaad en projectleider Klimaatberaad Jasmijn van Weenen.

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam