Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Nog eenmaal illustreert Seb Ikso het nieuws. Volgende week keert Anniek Tijmes weer terug op haar vertrouwde plek. Deze keer: Koningsdag belooft zo’n bende te worden in de hoofdstad, dat ze om hulp hebben gevraagd.
Jaja, Koninginnedag, pardon, Koningsdag in Amsterdam. Wie er ooit geweest is, die weet: dat is een gekkenhuis. Bij het krieken van de dag wordt de vrijstaat Amsterdam afgekondigd en vanaf dat moment stromen de feestgangers per honderdduizenden toe. Terwijl de koninklijke familie koekhapt, spijkerpoept en zakloopt in de provincie, staat in Amsterdam de tap open. Permanent. En kom je om in de oude koektrommels, James Last-platen en Konsalikboeken op de vrijmarkt, die een lengte van hier naar de maan en weer terug lijkt aan te nemen.
De keerzijde: de ongelooflijke bende die het ieder jaar weer oplevert. Daarom heeft Amsterdam een oproep richting Rotterdam gedaan: kom ons alsjeblieft helpen. Dan ben je bij de ROTEB aan het juiste adres. Die komen dat varkentje wel even wassen, hoor. Zo gedaan!
Tekst: Vincent Cardinaal

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Seb Ikso

Seb Ikso

Seb Ikso (1989) is illustrator en striptekenaar en woonachtig in Rotterdam. Hij kan zich in elk denkbaar onderwerp verdiepen, maar vooral zijn fascinatie voor humor en absurdisme zijn goed terug te zien in zijn werk. Op dit moment studeert hij nog aan de Willem de Kooning academie en kan niet wachten tot hij daar van verlost is.

Profiel-pagina