Ga naar de inhoud

Nieuwsbeeld: 010 helpt 020 schoonmaken

Nog eenmaal illustreert Seb Ikso het nieuws. Volgende week keert Anniek Tijmes weer terug op haar vertrouwde plek. Deze keer: Koningsdag belooft zo’n bende te worden in de hoofdstad, dat ze om hulp hebben gevraagd.
Jaja, Koninginnedag, pardon, Koningsdag in Amsterdam. Wie er ooit geweest is, die weet: dat is een gekkenhuis. Bij het krieken van de dag wordt de vrijstaat Amsterdam afgekondigd en vanaf dat moment stromen de feestgangers per honderdduizenden toe. Terwijl de koninklijke familie koekhapt, spijkerpoept en zakloopt in de provincie, staat in Amsterdam de tap open. Permanent. En kom je om in de oude koektrommels, James Last-platen en Konsalikboeken op de vrijmarkt, die een lengte van hier naar de maan en weer terug lijkt aan te nemen.
De keerzijde: de ongelooflijke bende die het ieder jaar weer oplevert. Daarom heeft Amsterdam een oproep richting Rotterdam gedaan: kom ons alsjeblieft helpen. Dan ben je bij de ROTEB aan het juiste adres. Die komen dat varkentje wel even wassen, hoor. Zo gedaan!
Tekst: Vincent Cardinaal

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • NieuwsBeeld: De Hef

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. In deze laatste aflevering krijgt de Hef een grondige opknapbeurt.

 • NieuwsBeeld: Rotterdam heeft genoeg aan Rotterdam, Amsterdam

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: Rotterdamse trots naar aanleiding van een Amsterdamse column. Of toch ook weer niet.

 • NieuwsBeeld: Een boom voor alle dichters

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: een plataan aan de Westersingel is voortaan ‘het Graf van de Onbekende Dichter’, een monument.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam