Ga naar de inhoud

NieuwsBeeld: World Expo in 2025 in Rotterdam?

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse nieuws. Deze week: World Expo 2025 in Rotterdam?
Rotterdam heeft een verleden van het (willen) aantrekken van grootschalige evenementen. Als we niet de culturele hoofdstad van Europa zijn dan bedenken we zelf wel dat je ook een Europese jongerenhoofdstad kunt zijn. Nu wordt er in Rotterdam nagedacht om de World Expo 2025 naar Rotterdam te halen. Het evenement waar landen elkaar treffen en de eigen culturele, technologische en wetenschappelijke hoogstandjes presenteren.
Dit keer is het echter niet het stadsbestuur dat zo’n groot evenement op het palmares wil bijschrijven, het betreft een groep Rotterdamse ondernemers. De Expo in Rotterdam moet zich richten op het thema ‘Delta’s in transitie’ zodat Rotterdam niet alleen de locatie is maar ook een voorbeeld Business Case waar andere deltasteden van kunnen leren. Initiatiefnemer Leendert Bikker, zelf ondernemer, heeft de top van het Rotterdamse bedrijfsleven om zich heen weten te verzamelen. De groep van vijftien wordt gevormd door mensen als Pieter van Oord (van Oord) en Erik Oostwegel (Royal HaskoningDHV). Onder counsil van architect Erick van Egeraat, de aan de Erasmus Universiteit verbonden transitiedenker Jan Rotmans en de Rotterdamse topondernemer Cees de Bruin neemt de groep een halfjaar de tijd om tot een voorstel te komen. Verwacht wordt dat in de zomer van 2015 besloten wordt of er daadwerkelijk een bid wordt gedaan.
Tekst: Bart van der Zande

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • NieuwsBeeld: De Hef

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. In deze laatste aflevering krijgt de Hef een grondige opknapbeurt.

 • NieuwsBeeld: Rotterdam heeft genoeg aan Rotterdam, Amsterdam

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: Rotterdamse trots naar aanleiding van een Amsterdamse column. Of toch ook weer niet.

 • NieuwsBeeld: Een boom voor alle dichters

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: een plataan aan de Westersingel is voortaan ‘het Graf van de Onbekende Dichter’, een monument.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures