Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse nieuws. Deze week: World Expo 2025 in Rotterdam?
Rotterdam heeft een verleden van het (willen) aantrekken van grootschalige evenementen. Als we niet de culturele hoofdstad van Europa zijn dan bedenken we zelf wel dat je ook een Europese jongerenhoofdstad kunt zijn. Nu wordt er in Rotterdam nagedacht om de World Expo 2025 naar Rotterdam te halen. Het evenement waar landen elkaar treffen en de eigen culturele, technologische en wetenschappelijke hoogstandjes presenteren.
Dit keer is het echter niet het stadsbestuur dat zo’n groot evenement op het palmares wil bijschrijven, het betreft een groep Rotterdamse ondernemers. De Expo in Rotterdam moet zich richten op het thema ‘Delta’s in transitie’ zodat Rotterdam niet alleen de locatie is maar ook een voorbeeld Business Case waar andere deltasteden van kunnen leren. Initiatiefnemer Leendert Bikker, zelf ondernemer, heeft de top van het Rotterdamse bedrijfsleven om zich heen weten te verzamelen. De groep van vijftien wordt gevormd door mensen als Pieter van Oord (van Oord) en Erik Oostwegel (Royal HaskoningDHV). Onder counsil van architect Erick van Egeraat, de aan de Erasmus Universiteit verbonden transitiedenker Jan Rotmans en de Rotterdamse topondernemer Cees de Bruin neemt de groep een halfjaar de tijd om tot een voorstel te komen. Verwacht wordt dat in de zomer van 2015 besloten wordt of er daadwerkelijk een bid wordt gedaan.
Tekst: Bart van der Zande

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes (1985) is illustrator. Ze analyseert gebeurtenissen in de maatschappij en onderzoekt de openbare ruimte. Met zwarte inkt tekent zij hiervan een grafisch, conceptueel beeld.

Profiel-pagina