Ga naar de inhoud

Red De Kuip versus De Kuip Groeit: wie is de mooiste?

Nog twee weken wachten, en dan hoort Rotterdam eindelijk wie de renovatie van De Kuip mag uitvoeren: Red De Kuip of De Kuip Groeit. Maar waarom wordt die keuze maar door drie man gemaakt? Vers Beton voert daarom samen met MetrixLab een uniek onderzoek uit om samen met alle Rotterdammers te bepalen welk voorstel het meest positief in het oog springt. Meedoen kost slechts een paar minuten!

Red de Kuip groeit
Red de Kuip of De Kuip Groeit?

Het gebeurt niet vaak, maar in de agenda’s van zowel de harde kern van Feyenoord als alle stedenbouwkundigen in Rotterdam staat 25 april dik omcirkeld. Die dag maakt namelijk het verkennerstrio van Feyenoord bekend welk renovatieplan voor De Kuip daadwerkelijk gerealiseerd mag worden.

Wint het bottom-up-initiatief van Red De Kuip, dat Neerlands voetbaltempel door Besix, Croon en Mammoet wil laten verbeteren door uit te gaan van zijn bestaande kwaliteiten? Of wordt het toch De Kuip Groeit van BAM, AM en Siemens, dat via renovatie een vrijwel nieuw stadion biedt waarin het Kuipgevoel behouden blijft?

De zogeheten trojka, bestaande uit oud-wethouder Wim Van Sluis, Kuip-commissaris Hans Vervat en oud-Kuip-directeur Jos van der Vegt, moet op 25 april deze ingewikkelde knoop doorhakken. Want er zijn natuurlijk oneindig veel facetten die van invloed zijn op hun keuze. Wat kost het de gemeente Rotterdam? Hoeveelheid business units krijgen we erbij? Om de hoeveel jaar bereikt Feyenoord weer een Europacup-finale? En wanneer kan er flink uitgepakt worden met het spelersbudget?

Eye catchers

Maar laten we wel wezen: voor ons, simpele zielen, de massa, geldt in eerste instantie vooral het uiterlijk van de twee plannen. En dat geldt niet alleen voor ons Rotterdammers, want de gerenoveerde Kuip wordt een blikvanger van jewelste die jaarlijks door honderdduizenden, zo niet miljoenen ogen bekeken wordt.

Samen met onderzoeksbureau MetrixLab willen we daarom in kaart brengen hoe mensen naar de twee voorstellen kijken. Wat zijn de eye catchers van Red De Kuip en De Kuip Groeit? Waarin onderscheiden de twee voorstellen zich van elkaar? En zijn dat positieve of negatieve punten?

Filteren

We hopen op zoveel mogelijk inzendingen, zodat we een prima beeld krijgen van waarin beide voorstellen uitblinken en waarin ze teleurstellen. Bovendien kunnen we bepalen welk voorstel het meest positief ontvangen wordt.

Doe je mee? Graag! Deelname is anoniem en duurt slechts een paar minuten. Je krijgt in het onderzoek willekeurig één van de twee voorstellen te zien om commentaar op te geven. Bovendien vragen we je achteraf om te vertellen welk voorstel je favoriet is. Achteraf combineren we alle resultaten en brengen dan in kaart welke positieve en negatieve punten voor Red De Kuip en De Kuip Groeit gelden, en wie het vaakst positief beoordeeld wordt.

Het resultaat maken we op 23 april bekend, zodat het verkennerstrio optimaal geïnformeerd zijn keuze kan maken op 25 april. Deel de vragenlijst ook vooral met je omgeving, zodat we een zo breed mogelijk palet aan reacties krijgen. Bij voorbaat dank voor je deelname!

PS We filteren de reacties achter de schermen, dus het heeft geen zin om vaker dan één keer je resultaten door te geven.

Al 64 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam