Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: Rotterdam drinkt!

Gino van Weenen is een groot fan van drinken en socializen. Gelukkig voor hem én tout Rotterdam organiseert Vers Beton vanavond een borrel in De Schouw, aan de Witte de Withstraat.

DBS februari
DBS februari

Rotterdam drinkt graag. Er zijn meer dan genoeg goede kroegen te vinden en de meeste worden dan ook drukt bezocht door al dat hardwerkende volk. Er is zelfs een club met de naam Vrienden van de Bruine Kroeg, die elke maand de parels van de stad promoot. Geheel onverwachts en onaangekondigd komen ze op een woensdagavond een gekozen toog bevrijden van bier. Alles om de drankcultuur van de havenstad in stand te houden. Uiteraard is er ook een goede toevoer van jenever uit Schiedam en ook de vele lokale brouwerijen maken de keel vochtig.
Niet alleen traditie maar ook nieuwe spiritualiteit gedijt hier wel. Zo is er sinds kort een nieuwe gin met oud recept, Bobby’s Dry Gin, zoals ze zelf zeggen, Nederlandse moed met Indonesische geest. Daarnaast is er op de Hoogstraat een bijzonder goed uitgerust thuishonk voor de thuisshaker in de Barrelproof Boutique. Dan heb ik het nog niet eens over de vele ouderwetse drankenhandels zoals Orlanda of wijnwalhalla Odile Hemmen. Dorst hoef je in Rotterdam niet snel te hebben.
Excuses om te drinken zijn ook niet ver te zoeken. Er is altijd wel een opening van een galerie of een netwerkborrel waar je wel moet drinken om niet uit de toon te vallen. Soms moet er ook een hapje bij en dan is zoiets als de Tostitreffer een goede optie. Met je eigen beleg een unieke tosti smeden om je plannen uit te leggen aan de creatieve Rotterdammer. Netwerken heeft nog nooit zo lekker geroken. Als het dan iets stijlvoller moet dan is de nieuwe exclusieve VriMiBo, de Lobby goed toeven. Strakke DJ’s en hipsters hand-in-hand.
Maar omdat het ook allemaal besproken moet worden dacht Vers Beton dat er nog wel ruimte was voor een extra borrel. Gewoon in De Schouw, al decennialang toevluchtsoord voor journalisten, kunstenaars en schrijvers. Met barlegende Tineke aan de tap en een ware meet & greet met redactieleden is dit nu al een niet te missen drinkgelag. Er zijn ook nog wat redactieleden single dus er kan ook lustig getinderd worden. Vanavond vanaf 18:00, de eerste Betonborrel. Drank voor eigen rekening.

Al 3 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam