Ga naar de inhoud

Hoogveld sneuvelt, Schneider wordt wethouder

Ongelukkiger kan je als college toch bijna niet beginnen. Vanavond is Ingeborg Hoogveld, de partner van topambtenaar op Zuid en voormalig partijleider van Leefbaar Rotterdam Marco Pastors, tóch niet benoemd tot wethouder Stedelijke Ontwikkeling in Rotterdam. De voltallige oppositie was bang voor belangenverstrengeling tussen haar en Pastors, van wie ze deels de baas zou worden. Op de valreep werd fractievoorzitter Ronald Schneider benoemd, waardoor het college nu uit alleen maar mannen bestaat.
Extra pijnlijk was dat maar liefst 6 (!) raadsleden van Leefbaar tegen de benoeming van Hoogveld stemden. Kennelijk is er nu al sprake van een tweedeling in de Leefbaar-fractie. Een ongelukkiger start van het college van Eerdmans en de zijnen is nauwelijks denkbaar.

Al 10 reacties — discussieer mee!

 • Wat een onzin “nu al tweedeling” het is jammer maar was te verwachten en dat is Mw Hoogveld echt niet aan te rekenen nog de vermeende 6 LR tegenstemmers. Het bewijst dat er geen kadaverdiscipline heerst maar iedereen zelf mag mee en nadenken. Ik wens mw Hoogveld heel veel succes in de raad en al zal dit natuurlijk best wel even een persoonlijke teleurstelling is deze dame is niet voor 1 gat te vangen hoor. Volle kracht vooruit!

 • Excuses voor het ontbreken van het woord zijn, helaas is de site van versbeton niet altijd goed leesbaar op een safaribrowser omdat er een balk met de twiter en facebook over de tekst staat waardoor de laatste zinnen niet te zien zijn voor het posten. Een screenshot gaat hier van naar de redactie. Is erg storend.

 • Beste Ties,

  Probeer je journalistieke etiketten te respecteren. Ik voel al enige tijd een bepaalde afkeer naar LR sinds de uitslag van de verkiezingen. VB moet wel de onafhankelijkheid zwaarder laten wegen dan de persoonlijke nasmaak van deze uitslag. En Henry Koster heeft een punt. Heel hinderlijk commentaar geven met de Twitter en Facebook balk ervoor.

 • Daar kan de partij van de armoede die nu eindelijk af door de zijdeur zijn en niet meer mee regeren in de Wereldmetropool Rotterdam een voorbeeld aan nemen;geen vriendjespolitiek en belangenverstrengeling.Leefbaar Rotterdam heeft daar goed in gehandeld.Voor dame Hoogveld jammer maar in de politiek moeten ook offers gebracht worden.Als Leefbaar Rotterdam zo integer door gaat zal dat de Wereldmetropool Rotterdam zeer ten goede komen.

  Sterker door strijd.

 • Ik ben trots op de 6 raadsleden die zelf hebben nagedacht. Dat dit heeft kunnen gebeuren is al voorspeld in de aanloop naar de ledenvergadering van LR op 7 januari 2014.
  https://www.versbeton.nl/2014/01/waarom-ik-geen-kandidaat-meer-ben-voor-leefbaar-rotterdam/#comments
  Toen een andere koers kiezen had 2 zetels meer opgebracht en daardoor het formeren een stuk makkelijker gemaakt.
  Het wegstemmen van Mevr. Hoogveld is tegelijkertijd het einde van de macht van Marco Past ors in LR. Nu nog de invloed van de familie Soerensens en de Gebr. van der Sluis opruimen en leefbaar Rotterdam is weer Leefbaar.

  • Geachte heer Ruigendijk,

   Het is duidelijk dat u als een van de weinigen, zoniet de enige, over een “profetische” blik beschikte, ofschoon die heel aards gebaseerd was op aantoonbare feiten.
   Men kan/kon dan ook niet anders dan u gelijk geven.
   Dat deed “men” dus niet, ook niet de 6 LR ( toen nog) kandidaat raadsleden, die hun eigen hachje belangrijker vonden dan de door u ingebrachte argumenten te steunen.
   Hetgeen ze, blijkens hun actie donderdag jl., per saldo nu dus wel gedaan hebben…
   Mooi idd. dat er geen “kadaverdiscipline” bestaat binnen de fractie van Leefbaar Rotterdam en men zonder “last of ruggenspraak” gestemd heeft.
   Minder mooi, zelfs uiterst onfatsoenlijk/achterbaks/oncollegiaal, vind ik de coup van de heer Schneider, gepleegd mét hun instemming.
   Waarom dit mw. Hoogveld aangedaan?
   Waarom dit niet met haar besproken en zodoende haar de kans gegeven gracieus te retireren?
   Waarom in het geheim allianties smeden met de oppositie met het duidelijke doel haar te beschadigen?
   Hier spreekt rancune uit.
   Waarom dit dan niet, zoals boven reeds gezegd, op de ALV uitgesproken?
   Let wel: ik breek hier geen lans voor de kandidatuur van mw. Hoogland. Dat die, vanwege mogelijke belangenverstrengelling, ter discussie stond moge duidelijk zijn.
   Maar niet omdat zij geen goede wethouder zou kunnen zijn.
   Dat de heer Schneider daarentegen een betere kandidaat zou kunnen zijn had men ook van tevoren kunnen bedenken.
   En dit kenbaar maken, op de ALV b.v., zoals boven reeds gemeld.
   Ik constateer slechts dat het backstabben, hetgeen men een niet nader te benoemen partij altijd toe schreef, nu ook binnen LR plaats vindt.
   Met als gevolg dat mw. Hoogland, zowel als LR, beschadigd zijn.
   Een treurige vertoning waar ik me als LR adept plaatsvervangend voor geneer.
   Ik wens mw. Hoogland oprecht veel sterkte; die zal ze nl. nog hard nodig hebben met zulke collegae.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Het belang van samen stad maken: ‘Bewoners krijgen er een enorm democratisch zelfvertrouwen van’

  • Politiek

  Hoe zorgen we ervoor dat iedereen inspraak heeft in de stad? Tijdens het Stadmakerscongres legt presentator Sanne Poot deze vraag – en meer – voor aan universitair docent Urban Planning Nanke Verloo, Peter Zuurbier van actiegroep De Esch, Eva Rovers van Bureau Burgerberaad en projectleider Klimaatberaad Jasmijn van Weenen.

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures