Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Iedere maandag verschijnt in gratis krant Metro een opiniestuk van Vers Beton. Vandaag begint de eerste werkweek van het nieuwe college van B&W van Rotterdam. Volledig bestaand uit blanke mannen van middelbare leeftijd. Ontluisterend, stelt Vincent Cardinaal.

Samenwerking tussen Metro en Vers Beton
Samenwerking tussen Metro en Vers Beton

Zo. Ze zijn weer lekker samen. De mannen. Ze moeten elkaar tenslotte wel een beetje steunen, hoor. Het is ook niet gemakkelijk – het blijft toch een gevalletje van ‘ze willen ons wel, maar ze moeten ons niet’ he? Dat wijf van Pastors kwam nog even lastig doen, maar die is kaltgestellt. En terecht. Had ze maar niet samen met Marco moeten zijn.
Wel een beetje mal dat de vraag nooit andersom wordt gesteld. Dat Pastors bijvoorbeeld een stapje opzij had gezet voor een nieuwe wethouder. Hij is toch zo begaan met de stad? Maar nee, zo werkt het niet. En verder niet te veel ingaan op deze materie, want voor je het weet ben je weer in verwarring. En als politiek één ding is, dan wel: de illusie dat we nooit, maar dan ook nooit twijfelen. Wij weten wat goed is voor de wereld, knoop het in de oren.
Ingeborg Hoogveld moest weg, nog voor ze goed en wel wethouder was. Zelfs binnen de Leefbaarfractie was er tweespalt over. Lekkere start. Ronald Schneider was bereid om de meubelen te redden. De groep nieuwe wethouders van de op een na grootste stad van het land telt zes mannen en geen vrouwen. Ze worden geleid door de burgemeester, ook al een man. Lekker swaffelen in de bestuurskamer.
Ik ga hier niet pleiten voor quota of andere positieve discriminatienonsens. Dat is evengoed onzinnig. Maar was er bij de drie leidende partijen in Rotterdam nou echt geen mespuntje diversiteit te vinden? Dat die keurige Christendemocraten weer met De Jonge zijn afgekomen: akkoord. De semi-flinke rechtse kongsi genaamd Leefbaar zal ik er ook niet op aankijken. Maar D66 – twee blanke mannen? Van ongeveer dezelfde, degelijke bestuurlijke snit? Jammer hoor. Een uitgelezen mogelijkheid om het momentum te kapen is onbenut gebleven.
Het nieuwe college van B&W van Rotterdam is 100% man, van middelbare leeftijd, en blank. Staphorst aan de Nieuwe Maas. Geen enkele prik op de cola. Ik vind er nu al geen zak aan.
Deze opinie verscheen eerder vandaag in Metro Rotterdam. Reacties op dit stuk kunnen volgende week in Metro verschijnen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal (1982) is schrijver en spreker. Geboren op een zondag in het Havenziekenhuis, zoon van Crooswijk. Neuroot en berucht onhandig. Laat geen servies in zijn nabijheid slingeren.

Profiel-pagina