Ga naar de inhoud

Naarmate de oorlog vorderde, werd er steeds meer s…

Naarmate de oorlog vorderde, werd er steeds meer samengewerkt. Dat wat de groepen scheidde was niet meer belangrijk, maar wat hen bond: een sterk rechtvaardigheidsgevoel en de morele plicht een medemens in nood te helpen. In die zin zou ‘Sterker door Saamhorigheid’ ook een toepasselijke leus voor het wapen van Rotterdam zijn geweest.

Al één reactie — discussieer mee!

 • Mooi. Die houding kunnen we op dit moment volgens mij weer van stal halen. Op veel onderwerpen zijn de toekomstbeelden uiterst onzeker. Ik vermoed dat samenwerking over grenzen heen – ook politieke – de sleutel is om met zo weinig mogelijk ellende op weg naar die toekomst te gaan.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures