Ga naar de inhoud

Naarmate de oorlog vorderde, werd er steeds meer s…

Naarmate de oorlog vorderde, werd er steeds meer samengewerkt. Dat wat de groepen scheidde was niet meer belangrijk, maar wat hen bond: een sterk rechtvaardigheidsgevoel en de morele plicht een medemens in nood te helpen. In die zin zou ‘Sterker door Saamhorigheid’ ook een toepasselijke leus voor het wapen van Rotterdam zijn geweest.

Al één reactie — discussieer mee!

  • Mooi. Die houding kunnen we op dit moment volgens mij weer van stal halen. Op veel onderwerpen zijn de toekomstbeelden uiterst onzeker. Ik vermoed dat samenwerking over grenzen heen – ook politieke – de sleutel is om met zo weinig mogelijk ellende op weg naar die toekomst te gaan.

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam