Ga naar de inhoud

Profiel van Ronald Schneider, de nieuwe wethouder van Leefbaar Rotterdam

De man van de week is natuurlijk Ronald Schneider, nieuwbakken wethouder van Leefbaar Rotterdam door beoogd kandidaat Ingeborg Hoogveld met behulp van vriend én vijand van haar troon te vetoën. Saillant detail is natuurlijk dat Hoogveld de partner is van Marco Pastors, de man waardoor Schneider in de politiek is gegaan. Een pyrrusoverwinning voor de familie Pastors, blijkt achteraf.

“Iets later zag ik in de krant een advertentie waarin Marco Pastors himself de lezer aansprak met ‘ben jij zo’n Rotterdammer die af en toe denkt: hé, hoe kan dat? En dan denkt: laat maar? Als je zo’n Rotterdammer bent, doe dan eens gek en probeer vier jaar het verschil te maken.’ Ik dacht toen: hij heeft gewoon gelijk. Waar wacht ik nog op? Ik ben toen begonnen bij Leefbaar Rotterdam, en de rest is history.” (Vers Beton, maart 2012)

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • PS2015: PVV grootste in Rotterdam

  • niet gebruiken!

  Tijdens de Provinciale Statenverkiezingen is de PVV met 17 procent als grootste partij uit de bus gekomen in Rotterdam, gevolgd door D66 (14 procent) en VVD (14 procent). De opkomst in Rotterdam was vandaag 35,5 procent.

 • Wordt het IFFR een marktplaats of een stadsplein?

  • niet gebruiken!

  De kritiek die het IFFR vorig jaar vanuit de filmwereld te verduren kreeg, werd dit jaar alleen maar luider. Dana Linssen, hoofdredacteur van de Filmkrant, schreef deze week een scherpe analyse van de problemen waar het filmfestival mee te kampen heeft.

 • Elf plannen voor nieuw poppodium bekend

  • niet gebruiken!

  Dit najaar riep de gemeente ondernemers, stadsbewoners en andere geïnteresseerden op om een plan in te dienen voor een nieuw poppodium in Rotterdam. Vandaag zijn de elf ingestuurde ideeën bekendgemaakt. Een greep uit de inzendingen.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam