Ga naar de inhoud

Rotterdamse jeugdcriminaliteit gevolg van buurt en vrienden, niet van etniciteit

“Een aanpak van jeugdcriminaliteit puur gericht op een bepaalde etnische groep, bijvoorbeeld op Marokkanen of Antillianen, heeft geen enkele zin.” Dat schrijft dagblad Trouw vandaag, waarbij het zich baseert op het onderzoek ‘De ontwikkeling van de criminaliteit van Rotterdamse autochtone en allochtone jongeren van 12 tot 18 jaar’. “Etniciteit speelt namelijk een veel kleinere rol dan wordt gedacht in de ontwikkeling richting criminaliteit. De vriendengroep en de buurt zijn veel belangrijker.”

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Heb het stuk zelf (nog) niet gelezen maar uitgaande van de samenvatting hierboven moest ik wel even denken. “Prima, wellicht niet etnisch maar groep bepalend maar kijk eens om je heen, is het niet feit dat helaas nog te veel vriendengroepen vooral jongens en meisjes zijn van meestal dezelfde etniciteit of het nu Ned. Antilliaan of Ned. Nederlanders of andere afkomst, er is nog te veel segregatie. Dus in een buurt waar zeg maar 30% van een bepaalde komaf is zal men deze jeugd relatief ook meer op straat vinden en ja als die groep dan ook niets om handen heeft en er in de groep zijn die crimineel zijn. Dan is logisch dat anderen daar door worden beinvloed, zoals men zegt ” waar je mee omgaat wordt je mee besmet. ” Helaas komt deze ‘besmetting meestal niet voor ten positieve. Overigens op de witte Veluwen is er ook jeugdcriminaliteit en dan vast door de Autochtone jeugd.. Dus op zich met de samenvatting hier op Vers Beton wel eens maar het een sluit het ander echt niet uit denk ik. Het gaat om verveling, hebzucht en gebrek aan opvoeding en aandacht en vaak gebrek aan liefde thuis. Ik schrijf dit omdat het volgende opiniestuk vast zal gaan om het gericht controleren van bepaalde groepen jingeren…. Dit wil nog even voor zijn.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures