Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: Wereldreis in de wijk

Prikkelende gespreksstof nodig voor de vrijmibo? Stuurman Gino van Weenen is u graag van dienst. Hij vindt dat meer Rotterdammers eens op safari moeten in hun eigen stad.

DBS februari
DBS februari

Toen ik laatst de videoclip van Peppie liet zien aan mijn Rotterdamse vrienden kreeg ik niets dan vragen. Peppie is een bewerking van het bekende nummer van Pharrell Williams, een ode aan een patatkraam op de Nieuwe Binnenweg. Het hokje met de immer goedlachse eigenaar en patatbakker op de kruising met de Claes de Vrieselaan is een begrip in West. Maar dus ook alleen daar. Het maakte mij bewust van de grote rol die wijken in Rotterdam spelen. Iedereen bezoekt wel eens het centrum maar een tripje naar de andere kant van de stad voor een vette bek zit er kennelijk niet in.
Zelf ken ik ook nog niet zo heel lang de andere ‘grote’ naam in de frituur, Rodi. Zij scheppen zakken patat vol alsof de aardappel niets kost. Daarnaast serveren ze de Putdeksel, een hamburger van 500 gram op een Turks brood. Iedereen in Noord heeft het water in de mond van die zaak, maar als ik Zuiderlingen ernaar vraag, krijg ik lege blikken. De lokale zaakjes zijn erg honkvast.
Er zit veel goeds verstopt in de Rotterdamse wijken, maar de inwoners zijn er zuinig mee. Bang voor hordes mensen en lange rijen, vooral niet verder vertellen. Voor een stad met een goed openbaar vervoersnetwerk lijkt de Rotterdammer weinig mobiel. Een ontdekkingstocht op de Afrikaandermarkt staat gelijk aan een kleine vakantie, het schijnt er zelfs goedkoper te zijn dan op de markt aan de Binnenrotte. Je kunt je ook (georganiseerd) mee laten voeren door de festivals die gericht zijn op de wijken zoals Verborgen Tuinen of ZigZagCity in het Laurenskwartier.
Onze vrienden van IKRotterdam zijn er al een langere tijd achter, je hoeft niet op vakantie want dat kan gewoon in Rotterdam. Doe gewoon eens een weekendje charmant Charlois of een Schiebroeksafari.
 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures