Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Heropening De Unie
Heropening De Unie

Goed nieuws voor het centrum van Rotterdam: Bar, restaurant en zaal De Unie aan de Mauritsweg opent in september weer de deuren. Interessant detail daarbij is dat de nieuwe eigenaren, Patrick Nijenhuis en Edwin van der Toolen, de om de hoek gelegen homo-georiënteerde bar De Regenboog uitbaten. Ook De Unie zal zich focussen op het gay publiek, maar Nijenhuis en Van der Toolen benadrukken in het persbericht dat het geen exclusieve homotent wordt.

Zoals Bar de Regenboog zich ook in basis concentreert op het gay publiek, zal ook DE UNIE dat doen, maar uitsluiten doen we niet.

Wel hoopt het duo dat hiermee dit stuk centrum een homovriendelijke signatuur krijgt:

Dat brengt de heren Nijenhuis en Van der Toolen samen met de Gemeente Rotterdam weer een stukje dichterbij de ambitie om van de omgeving Van Oldenbarneveltstraat-Mauritsweg een roze gebied te maken, zoals iedere grote, zichzelf respecterende wereldstad dat heeft!

Ook de zaal achterin zal nieuw leven ingeblazen worden, hoewel de nieuwe uitbaters zelf geen programmering lijken te gaan verzorgen.

Ook de theaterzaal wordt in volle glorie hersteld en zal multifunctioneel inzetbaar zijn voor bijvoorbeeld feesten, debatten, muziekvoorstellingen en kleinkunst.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont op Kop van Zuid. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina