Ga naar de inhoud

Eigenaren De Regenboog zorgen voor doorstart De Unie

Heropening De Unie
Heropening De Unie

Goed nieuws voor het centrum van Rotterdam: Bar, restaurant en zaal De Unie aan de Mauritsweg opent in september weer de deuren. Interessant detail daarbij is dat de nieuwe eigenaren, Patrick Nijenhuis en Edwin van der Toolen, de om de hoek gelegen homo-georiënteerde bar De Regenboog uitbaten. Ook De Unie zal zich focussen op het gay publiek, maar Nijenhuis en Van der Toolen benadrukken in het persbericht dat het geen exclusieve homotent wordt.

Zoals Bar de Regenboog zich ook in basis concentreert op het gay publiek, zal ook DE UNIE dat doen, maar uitsluiten doen we niet.

Wel hoopt het duo dat hiermee dit stuk centrum een homovriendelijke signatuur krijgt:

Dat brengt de heren Nijenhuis en Van der Toolen samen met de Gemeente Rotterdam weer een stukje dichterbij de ambitie om van de omgeving Van Oldenbarneveltstraat-Mauritsweg een roze gebied te maken, zoals iedere grote, zichzelf respecterende wereldstad dat heeft!

Ook de zaal achterin zal nieuw leven ingeblazen worden, hoewel de nieuwe uitbaters zelf geen programmering lijken te gaan verzorgen.

Ook de theaterzaal wordt in volle glorie hersteld en zal multifunctioneel inzetbaar zijn voor bijvoorbeeld feesten, debatten, muziekvoorstellingen en kleinkunst.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures