Ga naar de inhoud

Eigenaren De Regenboog zorgen voor doorstart De Unie

Heropening De Unie
Heropening De Unie

Goed nieuws voor het centrum van Rotterdam: Bar, restaurant en zaal De Unie aan de Mauritsweg opent in september weer de deuren. Interessant detail daarbij is dat de nieuwe eigenaren, Patrick Nijenhuis en Edwin van der Toolen, de om de hoek gelegen homo-georiënteerde bar De Regenboog uitbaten. Ook De Unie zal zich focussen op het gay publiek, maar Nijenhuis en Van der Toolen benadrukken in het persbericht dat het geen exclusieve homotent wordt.

Zoals Bar de Regenboog zich ook in basis concentreert op het gay publiek, zal ook DE UNIE dat doen, maar uitsluiten doen we niet.

Wel hoopt het duo dat hiermee dit stuk centrum een homovriendelijke signatuur krijgt:

Dat brengt de heren Nijenhuis en Van der Toolen samen met de Gemeente Rotterdam weer een stukje dichterbij de ambitie om van de omgeving Van Oldenbarneveltstraat-Mauritsweg een roze gebied te maken, zoals iedere grote, zichzelf respecterende wereldstad dat heeft!

Ook de zaal achterin zal nieuw leven ingeblazen worden, hoewel de nieuwe uitbaters zelf geen programmering lijken te gaan verzorgen.

Ook de theaterzaal wordt in volle glorie hersteld en zal multifunctioneel inzetbaar zijn voor bijvoorbeeld feesten, debatten, muziekvoorstellingen en kleinkunst.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam