Ga naar de inhoud

Fotoserie: het visuele oranjewonder van de Hofpleinfontein


Ach, wat is er gelachen om de nogal potsierlijke pogingen van de gemeente Rotterdam om de Hofpleinfontein oranje water te laten spuiten. De kersverse wethouder Joost Eerdmans had de realisatie hiervan met stip op één staan in zijn #kendoe-kalender, maar een – oh, de ironie, ooit op instigatie van GroenLinks-geplaatst – biofilter gooide roet in het eten. En terwijl in Middelburg alle seinen allang op oranje stonden, moest Eerdmans aanschouwen hoe water in bloed veranderde.
Maar goed. De missie is volbracht en Hofpleinfontein kleurt nu echt oranje. Dat is mooi, want als Nederland vanavond wint van Mexico, dan zal het een drukte van belang zijn in Rotterdams bekendste openluchtzwembad. Mocht je in de buurt zijn, ga er dan zeker kijken. Voor Vers Beton ging fotograaf Richard Beukelaar eerder al op bezoek, en wie deze foto’s ziet, kan niet anders dan concluderen dat het een visueel oranjewonder is, ongeacht de kleur van het water. (door Inge Janse)

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Ga jij werken aan de toekomst van de geschiedenis van Rotterdam? Museum Rotterdam beheert en…

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • Bekijk alle vacatures