Ga naar de inhoud

Fotoserie: het visuele oranjewonder van de Hofpleinfontein


Ach, wat is er gelachen om de nogal potsierlijke pogingen van de gemeente Rotterdam om de Hofpleinfontein oranje water te laten spuiten. De kersverse wethouder Joost Eerdmans had de realisatie hiervan met stip op één staan in zijn #kendoe-kalender, maar een – oh, de ironie, ooit op instigatie van GroenLinks-geplaatst – biofilter gooide roet in het eten. En terwijl in Middelburg alle seinen allang op oranje stonden, moest Eerdmans aanschouwen hoe water in bloed veranderde.
Maar goed. De missie is volbracht en Hofpleinfontein kleurt nu echt oranje. Dat is mooi, want als Nederland vanavond wint van Mexico, dan zal het een drukte van belang zijn in Rotterdams bekendste openluchtzwembad. Mocht je in de buurt zijn, ga er dan zeker kijken. Voor Vers Beton ging fotograaf Richard Beukelaar eerder al op bezoek, en wie deze foto’s ziet, kan niet anders dan concluderen dat het een visueel oranjewonder is, ongeacht de kleur van het water. (door Inge Janse)

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam