Ga naar de inhoud

Hans Citroen over vader en zoon Van Persie

“Z’n vader is kunstenaar. Dat wordt dus nooit wat met die jongen”, zei Johan Derksen ooit over Robin ‘dolfijnenduik’ Van Persie. De jongen die afgelopen vrijdag voetballiefhebbers over de hele wereld in superlatieven heeft doen spreken, is inderdaad de zoon van een Rotterdams kunstenaar: Bob van Persie. Je zou hem kunnen kennen van de Keikdoos, de vitrine in de oude voetgangerstunnel van Rotterdam Centraal die hij ooit samen met Hans Citroen invulde. Hans Citroen publiceerde op Mister Motley een lezenswaardig stuk over vader en zoon Van Persie. Over hoe een waarzegger in Crooswijk al jaren voor zijn geboorte de komst van het voetbaltalent voorspelde.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek

Als abonnee van Vers Beton kun je alle artikelen onbeperkt lezen en delen met je eigen netwerk.

Misschien vind je dit ook interessant

  • “Het is hartverscheurend om met een uitvaartbegeleider en één buurman bij een kist te staan”

    • Samenleving en zorg

    “Over de notabelen van de afgelopen eeuwen is genoeg te vinden in de stadsarchieven, maar niet over deze mensen.” Stichting Walk of Life tekent de levensverhalen op van mensen zonder familie en vrienden. “Ze hebben allemaal, zonder uitzondering, een heel bijzonder verhaal.”

  • Fotograaf Çiğdem Yüksel: “Deze vrouwen verdienen een plek in onze geschiedenis”

    • Kunst en Cultuur

    Wat begon als een persoonlijke zoektocht naar haar oma, groeide uit tot een indrukwekkend project. Met haar boek en tentoonstelling Je moest eens weten brengt fotograaf Çiğdem Yüksel een onderbelicht verhaal tot leven: dat van de eerste generatie Turkse vrouwen in Nederland. “Als ik me in hen verplaats, denk ik soms: holy shit, hoe hebben jullie dit gedaan?”

  • Hoe Rotterdam dankzij de politie volledig in dienst kwam te staan van snelheid en vervoer

    • Human interest

    Het is moeilijk voor te stellen in een stad die meer weg heeft van een snelweg, maar een eeuw geleden kende Rotterdam ontelbare levendige, publieke ruimtes. Er werd gewandeld, een praatje gemaakt en verliefd rondgefietst. Hoe konden die ruimtes veranderen in zielloze plekken, geheel in dienst van vervoer? En welke rol speelde de politie hierin? Socioloog Jim van Hagen nam een duik in de geschiedenis.

  • Alle artikelen

De Stadsagenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam