Ga naar de inhoud

Vers Beton borrelt verder!

Na een geslaagde eerste editie, staat de tweede maandelijkse Vers Betonborrel in De Schouw op het programma. Wees welkom komende vrijdag 6 juni vanaf 18 uur!

Borrel
Borrel


De borrel is dé uitgelezen mogelijkheid om redacteuren en public je ongezouten mening te geven. Lof toezwaaien, kritiek uiten, roddelen of een vette scoop influisteren: we staan overal voor open. Wees welkom!

Het beste van mei

Mocht u echt verlegen zitten om gespreksonderwerpen: geen nood. Vers Beton heeft u in mei voldoende stof tot discussie geboden. Begin mei vroeg Ties Joosten onze alternatieve wethouders wat het meest prangende vraagstuk is waar Rotterdam voor staat. Ondertussen leeft Isabel nog steeds zonder geld, en was onze schrijvende huisarts Nabil Bantal coreferent bij de Rotterdamlezing. Myrta Otten dook de machinekamer van de Maastunnel in en de rechtbankverslagen van Anneke Kortleve hebben na vijf afleveringen een schare vaste fans opgeleverd.
We keken deze maand ook over de stadsgrenzen. Celeste Boddaert bracht voor de Europese verkiezingen in kaart waar de Europese subsidies in Rotterdam eigenlijk naartoe gaan en Chris Luth vergeleek de Rotterdamse stadshypochondrie met het ongebreidelde optimisme van Shenzhen.
Al die plaatjes op Vers Beton? Die komen uit de immer groeiende talentenpoule van Floor Margarita Cornelisse. Ze scout beeldmakers van Rotterdam om elk artikel op Vers Beton van uniek beeld te voorzien. Wist u dat we ook een visueel archief hebben? Neem gerust een kijkje!

De Schouw

Je vindt De Schouw aan de Witte de Withstraat, nummer 80. De Schouw is van oudsher het journalisten- én kunstenaarscafé van Rotterdam. Lieve mensen achter en voor de bar, aangevoerd door de enige echte Tineke Speksnijder. De Schouw is belangwekkend Rotterdams erfgoed. Vers Beton schreef al vaker over de kroeg. We zijn dan ook verheugd dat het interieur onlangs is vernieuwd, met behoud van het bijzondere karakter. Komt u samen met ons de nieuwe bar bekijken?
Voor de goede orde: Vers Beton betaalt niet je drankjes, maar ontvangt je wel met open armen.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures