Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Gisteren hebben zo’n 60 standbeelden door heel Rotterdam mondkapjes gekregen. Dit is een actie afkomstig van het nieuwe initiatief Adem in Rotterdam van een aantal bewoners van het Maastunneltracé. Ze worden onder andere gesteund door hoogleraar Jan Rotmans, Bewoners Organisatie ’s Gravendijkwal en Milieudefensie. Fotograaf Rosanne Dubbeld legde de actie vast voor Vers Beton.
De actievoerders willen hiermee de slechte luchtkwaliteit van Rotterdam aan de kaak stellen. Ze zijn sceptisch over de plannen van de gemeente om de luchtkwaliteit te verbeteren. Ze willen dat de gemeente als eerste alles in werking zet om op korte termijn het verkeer op het Maastunneltracé te halveren. “De gemeente vertikt het om doorgaand verkeer effectief uit de stad te weren en over de ring te sturen. Bewoners hebben tien jaar met de gemeente om tafel gezeten om tot een oplossing te komen. Zonder resultaat. Nu zijn wij het zat. Daarom voeren wij actie,” zegt woordvoerder van de actie Adriaan Korthuis.
Een gezondere luchtkwaliteit is in elk geval één van de doelstellingen van het nieuwe college, en de ’s Gravendijkwal krijgt in het collegeprogramma prioriteit. De concrete maatregelen worden nu verder uitgewerkt. De woordvoerder van wethouder Langenberg meldt dat de luchtkwaliteit in Rotterdam nog veel verbeterd kan worden. “Doel van het vorig college was om de bron van de vervuiling aanpakken, een overtunneling doet dat niet, maar een sloopregeling voor vervuilende auto’s wel.” Er is nu een traject ingezet waarmee binnenkort een algeheel verbod voor vrachtverkeer wordt ingesteld op de ’s Gravendijkwal. Er komt mogelijk ook een parkeervergunningenstop voor vervuilende auto’s. De nieuwe wethouder Pex Langenberg heeft in interviews gezegd dat op korte afstanden gebruik van OV en fiets gestimuleerd moet worden. (Eeva Liukku)

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Rosanne Dubbeld

Rosanne Dubbeld

Rosanne Dubbeld (1987) is psycholoog en fotograaf, en combineert die twee identiteiten graag in haar werk en privéleven. Denk aan het fotograferen van ‘mens en gedrag’, of series als ‘hoe kijken verschillende mensen naar hetzelfde kunstwerk?’ Momenteel maakt ze buiten Vers Beton websites voor mensen met autisme. Verder kun je haar verblijden met spannende kunst en pure chocola.

Profiel-pagina