Ga naar de inhoud

NieuwsBeeld: Ambtelijke hoogtevrees

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse nieuws. Deze week: vanwege de aanstaande verhuizing naar De Rotterdam biedt de gemeente haar ambtenaren een cursus tegen hoogtevrees.
Stel, je werkt voor de gemeente Rotterdam. Al jaren. Niet in de Marconitorens, maar op één van de 31 andere kantoorlocaties van de gemeente. Gelukkig maar. Je hebt namelijk hoogtevrees.
De triomfantelijke aankondiging van de bouw van De Rotterdam, mede mogelijk gemaakt door de verhuizing van de gemeentelijke diensten naar één van de drie torens, werd door jou dan ook met afgrijzen ontvangen. 150 meter hoog, glas van vloer tot plafond. Het zal toch niet? Wel dus. Vanwege het terugbrengen van 32 naar vier locaties is er na de zomer geen ontkomen aan: je moet die toren in.
Afgelopen week toonde de gemeente Rotterdam zich niet ongevoelig voor het welzijn (of de productiviteit) van haar medewerkers. Als onderdeel van het herhuisvestigingsplan biedt zij haar ambtenaren een cursus om hen van hun hoogtevrees af te helpen. Geen gek idee: GGZ Delfland meldt op haar website dat mensen met hoogtevrees last kunnen krijgen van ‘hartkloppingen, misselijkheid, zweten, concentratieverlies, hyperventileren of een paniekaanval.’ Voorwaar geen ideale werkomstandigheden.
Zou het lukken, vraag je je af. Kan de geest de fobie noodgedwongen overwinnen? Je bent nog niet begonnen, maar hopelijk blijkt die ene angst, die voor professioneel falen, simpelweg groter dan die andere. Voorlopig stokt in ieder geval nog elke keer de adem, heel kort, wanneer het gebouw je in de skyline, of aan het eind van een straat, tegemoet schittert.
Tekst: Sereh Mandias

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • NieuwsBeeld: De Hef

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. In deze laatste aflevering krijgt de Hef een grondige opknapbeurt.

 • NieuwsBeeld: Rotterdam heeft genoeg aan Rotterdam, Amsterdam

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: Rotterdamse trots naar aanleiding van een Amsterdamse column. Of toch ook weer niet.

 • NieuwsBeeld: Een boom voor alle dichters

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: een plataan aan de Westersingel is voortaan ‘het Graf van de Onbekende Dichter’, een monument.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam